1

OERRR Ontdek het leven van uilen op Veluwezoom




OERRR Ontdek het leven van uilen op Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Leer meer over het leven van uilen en maak aansluitend een avondwandeling met de boswachter door de Nationaal Park Veluwezoom. Leer meer over het leven van uilen en maak aansluitend een avondwandeling met de boswachter door de Nationaal Park Veluwezoom.. Let op!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.

Activiteit voor kinderen! Leer meer over het leven van uilen en maak aansluitend een avondwandeling met de boswachter door de Nationaal Park Veluwezoom.

We beginnen binnen met een presentatie over uilen op Veluwezoom. Vervolgens gaan we met de boswachter op pad voor een spannende wandeling door het donkere bos; op zoek naar roepende bosuilen.

Presentatie

De presentatie gaat over de meest voorkomende uilen:  de bos-, steen- en ransuilen. De boswachter vertelt over hoe en waar uilen het leven, hoe ze jagen en wat ze lekker vinden.

Roepende bosuilen

Buiten maken we een indrukwekkende wandeling door Nationaal Park Veluwezoom op zoek naar roepende bosuilen. In deze tijd van het jaar gaan de bosuilen hun territorium innemen om daar later in het seizoen hun eieren te leggen. De bosuilen zijn nu druk in weer. Op verschillende plekken zijn de mannetjes te horen. Rond het bezoekerscentrum zitten altijd wel enkele paartjes bosuilen. De roep van de mannetjesbosuilen en het antwoord hierop van de vrouwtjes, laten in het donkere bos een onvergetelijke indruk achter.

Braakballen pluizen

Na de wandeling kan je een braakbal pluizen. Zo ga je zelf ontdekken welke muis op het menu stond. Uilen eten muizen met huid en haar op. Maar botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze niet verteren. Die blijven in de maag zitten. Als een prop braakt de uil de braakbal weer uit. Je kunt deze uit elkaar pluizen, dan zie je de botjes en haren van muizen. Maar soms vind je ook botjes van vogeltjes, kikkers of schildjes van kevers.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje.
  • Duur wandeling 1 uur.
  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
  • Dit is een activiteit voor het hele gezin. Ouders (minimaal 1) gaan mee met de kinderen. En ouders en kinderen betalen de toegangsprijs.
  • Activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeestje.
  • Op zoek naar een verjaardagsfeestje ? Kijk op Leuk verjaardagsfeestje?
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan.

Wat is OERRR?

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERR?

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR Ontdek het leven van uilen op Veluwezoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.