Mondriaan 150: expositie Onbegrensd
Mondriaan 150: expositie Onbegrensd

In 2022 viert het Mondriaanhuis het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan met o.a. tentoonstelling Onbegrensd. Voor deze expositie werken zeven beeldend kunstenaars en zeven componisten samen aan zeven nieuwe kunstwerken.

Mondriaan had een grote vernieuwingsdrang. De kunstenaar bleef zich een leven lang ontwikkelen en opnieuw uitvinden. Zijn ontwikkeling werd zeker ook aangewakkerd door zijn contacten met anderen: andere kunstenaars, dichters, musici en filosofen. Mondriaans ontmoetingen met hen inspireerden hem en brachten hem verder.
De schilder was ook één van de oprichters van De Stijl, een platform waarbinnen de leden elkaar scherp hielden door ideeënuitwisseling en discussie.

In navolging van Mondriaans werkwijze organiseerde het Mondriaanhuis in 2022 een tentoonstelling waarbij kunstenaars van verschillende disciplines worden samengebracht. Voor Onbegrensd zijn zeven beeldend kunstenaars en zeven componisten bij elkaar gebracht, die samen zeven kunstwerken maakten, die meer zijn dan de som der delen.

De geselecteerde kunstenaars zijn: Ronald Nijhof , Amerentske Koopman , Jan Maarten Voskuil , Art van Triest, Jitske Bakker, Karina Puuffin en Fadenka van der Sloot.
De geselecteerde componisten zijn: Anne-Maartje Lemereis, Daan van den Hurk, Nathan Bonkerk, Hans Bakker, Noëmi Schermann, Devin de Vries en Henry Kelder.

Mondriaan 150: expositie Onbegrensd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.