Gouda op Sterk Water

Gouda op Sterk Water

Bezoek Gouda Op Sterk Water. Gouda Op Sterk Water is een muziektheatervoorstelling voor n over alle Gouwenaars. Ze spelen voor het eerst in de buitenlucht op het terrein van GOUDasfalt.#gouda HET VERHAAL
Gouda heeft te maken met verhitte burgerrellen. Inzet is het waterpeil in de stad. Talloze woningen stromen namelijk continu onder water waardoor de huizen verrotten en op instorten staan. De inwoners smeken het stadsbestuur het waterpeil te verlagen. Maar daar zijn andere bewoners juist fel op tegen. Hun woningen zijn gebouwd op houten palen en zullen juist verrotten als het waterpeil zakt. Dan storten hn woningen juist in.

In deze broeierig sfeer kan het stadbestuur maar geen beslissing nemen. Corrupte wethouders traineren, populistische raadsleden draaien met alle winden mee. Maar dan staat een groep bewoners op die het water niet als vijand zien, zij willen de strijd tegen het water heel anders aanpakken. De drie groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan, en de toekomst van de stad staat op het spel. Wat gaat het stadbestuur beslissen: gaat het waterpeil omlaag of niet? Wordt het voor Gouda eropof eronder?

GROOTS THEATERSPEKTAKEL
Gouda Op Sterk Water is een spannende muziektheatervoorstelling over de waterproblematiek in Gouda. De cast bestaat uit 19 talentvolle spelers die allemaal sterk zijn in spel n zang. Aangevuld met figuranten staan er zon 100 spelers op het podium. Zij worden begeleid voor een professionele live band.

Voor het eerst wordt er zon groot theaterstuk opgevoerd in de buitenlucht, op het GOUDasfalt terrein. Het decor is indrukwekkend Deels bestaat het uit natuurlijke elementen, zoals de dijk aan de IJssel en een enorm waterbassin. Andere decorstukken zijn speciaal voor dit project ontworpen en gebouwd door onze bouwploeg.

Tickets zijn al te koop vanaf 20,-

WATERPROBLEMATIEK IN GOUDA
Gouda is een stad van water. Met mooie grachtjes en rivieren. Maar helaas zorgt het water ook al jaren voor problemen. Vochtige vloeren, rioolwater dat omhoog komt, scheef zakkende en scheurende huizen. Het centrum zakt al sinds de vestiging van Gouda in de 13e eeuw, maar door de combinatie van verschillende funderingen, de zakkende grond n klimaatverandering wordt het steeds moeilijker de huizen droog te houden. De vraag is nu zelfs; kunnen we over 30 jaar nog wel in het centrum wonen? Met de muziektheatervoorstelling Gouda Op Sterk Water vragen we aandacht voor de waterproblematiek in de Goudse binnenstad.

Prijzen
Rang 3: Hoogwater 20,-
Rang 2: Op Peil 24,-
Rang 1: Laagwater 28,-
VIP Arrangement vanaf 10 personen 40,50 p.p.

Gouda op Sterk Water

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.