Kletskoppen Festival

Kletskoppen Festival

Op zondag 22 mei 2022 vindt een nieuwe editie plaats van het Kletskoppen Kindertaalfestival. Taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek laten je daar op een verrassende manier kennismaken met de bijzondere wereld van taal en taalonderzoek.
Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar onder andere draaien aan het Talenrad van Fortuin, een speurtocht doen met geheimtaal, zelf nieuwe woorden maken of een potje Ren je rot! spelen.
Het festival wordt geopend met de muzikale voorstelling-met-poppen Coco kan het!, gebaseerd op het bekende prentenboek van Loes Riphagen. Ook zijn er optredens van de kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen, vertelt Iven Cudogham spannende verhalen over de spin Anansie en kunnen kinderen hun favoriete boek aanprijzen tijdens De Waanzinnige Radioshow. En aan het eind van de middag maakt wereldrecordhouder liedjesschrijven Collin Hoeve samen met alle aanwezigen het Grote Kletskoppenlied!
Naast allerlei interactieve taalspelletjes, workshops en optredens voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Experts op het gebied van taalontwikkeling, meertalig opvoeden en gebarentaal zitten voor hen klaar.
Kinderen tot en met 12 jaar, (groot)ouders, leerkrachten, docenten en studenten zijn van harte welkom op deze dag. Veel van de activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen en voor doven en slechthorenden.
Entree is gratis!
Voor meer informatie, zie www.kletskoppenfestival.nl

Kletskoppen Festival

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.