Watermonsters zoeken!

Watermonsters zoeken!

In het Hemelvaartsweekend van 26 mei t/m 29 mei kun je bij het Nederlands Watermuseum op zoek naar Watermonsters in de Jansbeek. Ben jij een echte speurneus? Kom dan Watermonsters zoeken bij het Nederlands Watermuseum!

Met een emmer, schepnetje en loeppotje ga je op pad om de waterbeestjes te zoeken in de Jansbeek. Met behulp van een loeppotje en een waterbeestjeszoekkaart kom je erachter welke waterbeestjes er zijn!

Daarna ga je in het Waterlab een aantal waterbeestjes van dichtbij bekijken. Zo’n uitvergroot waterbeestje lijkt wel op een monster. Na je onderzoek krijg je een zoekkaart mee naar huis, zodat je ook bij jou in de buurt kunt bekijken wat erin het water leeft. Wil je ook een eigen loeppotje en een schepnetje? Dat kan! Deze zijn namelijk in de Waterwinkel te koop.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en deelname kost € 1,50 in combinatie met een museumbezoek. De activiteit vindt in het Hemelvaartsweekend dagelijks plaats tussen 10.15 en 16.00 uur. Je kunt ter plekke een kaartje kopen voor de activiteit, reserveren is helaas niet mogelijk.

Watermonsters zoeken!