Het Nederlands Watermuseum: een spetterend dagje uit!

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek in Arnhem ligt het Nederlands Watermuseum: een eigentijdse en interactieve plek waar je alles te weten komt over water. Een echt doe-museum! Leer waar water allemaal voor gebruikt wordt en hoe het kan dat je het 'gewoon' kunt drinken. Komt er over vijftig jaar nog water uit de kraan? En weet je eigenlijk hoeveel water je zelf iedere dag gebruikt? Tijdens je bezoekje kom je erachter.

Zelf aan de slag

Speel met water, voer proefjes uit in de Waterwerkplaats en doe mee aan toffe spelletjes. Nederland is een waterland, maar wat moet je doen als er toch een overstroming komt? In het spel 'Als ons water stijgt' krijg je een minuut de tijd om te bedenken welke spullen je meeneemt naar het hoogste punt in huis. Wordt het een warme deken, voedsel of toch je telefoon? Je komt er bovendien achter tot hoever je huis onder water kan komen te staan. Ga vervolgens gewapend met een schepnetje, een loeppotje en een waterbeestjeszoekkaart naar buiten en vang allerlei soorten watermonsters. Spannend en leerzaam! Kijk snel wat er de komende tijd allemaal te doen is.

Tochtje door het riool

Wat gebeurt er toch onder die putdeksels op straat en waar gaat het water naartoe als dat je de wc doorspoelt? Neem een duik in het riool. Maak een tochtje onder de grond om water te zuiveren en om meer te weten te komen over hoe het kan dat we in Nederland onder de zeewaterspiegel kunnen leven.

Vier je kinderfeestje

Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Vier je verjaardag dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes in het Nederlands Watermuseum. Je wordt feestelijk ontvangen, waarna je met een spannende speurtocht door het museum op zoek gaat naar het verloren proefje van Professor Obie. Ga onderweg zelf aan de slag met interessante experimentjes en drink aan het eind van je spetterende uitstapje een heerlijk glas limonade met iets lekkers. En ben je jarig, dan hoort daar natuurlijk ook een cadeautje bij!

  • Kinderfeestje duurt maximaal 2 uur;

  • Geschikt voor kinderen van groep 3 tot en met 8;

  • Groepen tussen de 6 en 10 kinderen;

  • Vier je kinderfeestje van dinsdag tot en met vrijdag om 13:00 uur, 14:00 uur of 15:00 uur;

Nederlands Watermuseum in Arnhem leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Doe allerlei leuke waterproefjes. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Leer alles over water. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Wat gebeurt er in de wasmachine? Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Experimenteer erop los. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Maak zelf Wolken! Foto: Redactie DagjeWeg.NL