Het Nederlands Watermuseum: een spetterend dagje uit!

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek in Arnhem ligt het Nederlands Watermuseum: een eigentijdse en interactieve plek waar je alles te weten komt over water. Een echt doe-museum! Leer waar water allemaal voor gebruikt wordt en hoe het kan dat je het 'gewoon' kunt drinken. Komt er over vijftig jaar nog water uit de kraan? En weet je eigenlijk hoeveel water je zelf iedere dag gebruikt? Tijdens je bezoekje kom je erachter.

Zelf aan de slag

Speel met water, voer proefjes uit in het Waterlab en doe mee aan toffe spelletjes. Nederland is een waterland, maar wat moet je doen als er toch een overstroming komt? In het spel 'Als ons water stijgt' krijg je vervolgens een minuut de tijd om te bedenken welke spullen je meeneemt naar het hoogste punt in huis. Wordt het een warme deken, voedsel of toch je telefoon? Je komt er bovendien achter tot hoever je huis onder water kan komen te staan. Spannend en leerzaam.

Tochtje door het riool

Ga naar het Watermuseum voor een tochtje door het riool, om water te zuiveren of om meer te weten te komen over hoe het kan dat we in Nederland onder de zeewaterspiegel kunnen leven.

Nederlands Watermuseum in Arnhem leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Watermuseum.

Foto: Watermuseum.

Foto: Watermuseum.

Foto: Watermuseum.

Foto: Watermuseum.

Foto: Watermuseum.