Kom Watermonsters zoeken!

Kom Watermonsters zoeken!

In het Pinksterweekend van 4 juni t/m 6 juni kun je bij het Nederlands Watermuseum op zoek naar Watermonsters in de Jansbeek. Help jij het Nederlands Watermuseum om de Watermonsters te zoeken?
Met een emmer, schepnetje en loeppotje ga je op pad naar de Jansbeek. Met behulp van een loeppotje en een waterbeestjeszoekkaart kom je erachter welke waterbeestjes er zijn!

Daarna ga je in het Waterlab een aantal waterbeestjes van dichtbij bekijken. Zo’n uitvergroot waterbeestje lijkt wel op een monster. Na je onderzoek krijg je een zoekkaart mee naar huis, zodat je ook bij jou in de buurt kunt bekijken welke watermonsters er in het water leven. Wil je ook een eigen loeppotje en een schepnetje? Dat kan! Deze zijn namelijk in de Waterwinkel te koop.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en deelname kost € 1,50 in combinatie met een museumbezoek. De activiteit vindt in het Pinksterweekend dagelijks plaats tussen 10.15 en 16.00 uur. Je kunt ter plekke een kaartje kopen voor de activiteit, reserveren is helaas niet mogelijk.

Kom Watermonsters zoeken!