Vikingfest

Vikingfest

Tijdens Hemelvaart kun je Vikingen spotten in het preHistorisch Dorp! Van 26 t/m 29 mei is het openluchtmuseum in Eindhoven het land van de Vikingen. Ontmoet de ruige Noormannen en ontdek deze bijzondere tijd uit de geschiedenis. Ze komen hier om te vechten, handelen, demonstreren, vertellen en nog veel meer.

Duik samen met de Vikingen in de wereld van de vroege middeleeuwen. Ontdek exotische sieraden, huiden uit het poolgebied, kleding uit Scandinavië en bijzondere accessoires in de handelskraampjes. Struin tussen handelaren van heinde en verre op de Vikingmarkt. Wat de Vikingen vroeger maakten, kun je hier vinden!

Voor de actieliefhebbers zijn er gevechten te zien tussen de Vikingen in de arena. Toch liever wat vredelievender? Er zijn genoeg ambachtslieden die hun werk maar al te graag in levende lijve laten zien. Van stoffen verven tot smeden en houtbewerking.

Zelf meemaken? Kom één of meerdere dagen langs op het oudste Vikingfestival van Nederland. Tickets voor Vikingfest kosten € 15,- per stuk in de online voorverkoop. Zolang er nog tickets zijn, zijn er op de dag zelf tickets beschikbaar voor € 17,50 per stuk.

Vikingfest

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.