Expositie Grensverlegger van Houten


-advertentiepositie-



Expositie Grensverlegger van Houten

BEST AND GOES FARTHEST Met deze slogan verkocht chocolademaker Van Houten ver over de grens van Weesp, van Nederland, ver buiten Europa, zelfs over de hele wereld zijn heerlijke bonbons, chocoladerepen en cacaopoeder.

Museum Weesp brengt dit succesverhaal in beeld met prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen, vaak ontworpen door toonaangevende kunstenaars en vormgevers als Willy Sluiter en Johan Briedé. Van Houten was (en is: het merk is razend populair in Azië) zeer vooruitstrevend in zijn reclamecampagnes, de chocolademaker liep voorop met het gebruik van de nieuwste technieken. Er werd ook reclame gemaakt met blijspelen voor in het theater en pauzefilmpjes voor in de bioscoop. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien, hierin springt een zieke ambtenaar vol levenslust uit bed, na het drinken van Van Houten cacao.

Daarnaast ziet u hedendaagse tv-commercials uit Azië.

Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao.

Maar laten we eerlijk zijn, chocolade is natuurlijk ook gewoon lekker!

 Bezoek www.museumweesp.nl

Museum Weesp
Museum Weesp