Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve

Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve

Ontdek wat er tussen 72 en 66 miljoen jaar geleden leefde in de Krijtzee en zie wat er nu leeft in de groeve Ontdek wat er tussen 72 en 66 miljoen jaar geleden leefde in de Krijtzee en zie wat er nu leeft in de groeve.

Op de plek waar nu de Sint-Pietersberg ligt, bevond zich meer dan 70 miljoen jaren geleden een Krijtzee. In deze Krijtzee leefde diverse dieren zoals haaien en mosasauriërs. Maar ook zee-egels, oesters en koralen kwamen voor. Toen de zee verdween, stierf ook al het leven in deze krijtzee.Na het jarenlange afgraven van de mergel en het ontstaan van een van de grootste groeves in Nederland, is nu de periode aangebroken dat de natuur en dus het leven weer terug gaat keren op deze plek.Ga mee met onze boswachter en beleef samen de verhalen van dit unieke gebied.Praktische informatie
  • Boek vooraf online je ticket.

  • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.

  • Honden worden niet toegelaten in de groeve.

  • De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. 

  • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur

  • Er zijn verschillende startplekken van het excursieprogramma op de Sint-Pietersberg. Check vooraf goed vanaf welke locatie de door jouw geboekte excursie start.Extra informatie voor excursies in de diepe groeve:Denk aan goed schoeisel, dichte (wandel)schoenen zijn een must. De route loopt over scherpe vuursteen en drassige delen. Heb je geen dicht schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.Vanwege het feit dat het in de groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten zal Natuurmonumenten, indien de verwachte temperatuur bij start van de excursie 28 graden of hoger is, de excursie annuleren. je ontvangt per email bericht over de annulering. Check je mail op de dag van de excursie. Uiteraard ontvang je je geld retour.Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.