Lezing Doelwit de Fokker fabriek in WO2

Lezing Doelwit de Fokker fabriek in WO2

Op zaterdag 2 juli is om 13.00 de Lezing: Doelwit de Fokker fabriek in WO2 bij het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum 45 op het Fort bij Aalsmeer. Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum.#crashmuseum

Na de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam. Het was het begin van een lang en roemrijk avontuur. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Anthony Fokker overleed in 1939 na een kortstondige ziekte.

Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Gedurende de oorlogsjaren werd er volop geproduceerd. In 1943 besloten de geallieerden de fabriek te bombarderen. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in plaats van op de Fokker fabriek. Veel Amsterdammers lieten daarbij het leven of raakten gewond.
Deze lezing door Peter de Raaf gaat over Fokker in de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden?

De lezing op 2 juli wordt verzorgd door Peter de Raaf en wordt om 13:00 uur gegeven.

Bezoekers van het museum kunnen deze lezing gratis bijwonen.

Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder, 4,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout. Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Toegang reserveren
Als u reserveert bent u zeker van toegang tot het museum en de lezing.
Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Lezing Doelwit de Fokker fabriek in WO2

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.