1

Marokkaans design in het Muiderslot




Marokkaans design in het Muiderslot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Muiderslot is een plek vol ambachten. Elke stoel, elke kast, elk tapijt is handgemaakt van zorgvuldig uitgekozen materialen en met oog voor detail bewerkt.
In de tentoonstelling ‘Knoop voor Knoop’ maak je kennis met echt ambachtswerk: weven. Een techniek die in de middeleeuwen al veel gebruikt werd en nu nog steeds wordt toegepast. In design en in dagelijkse voorwerpen. En net als toen zit er vaak een boodschap in de ontwerpen verwerkt. De Amsterdamse ontwerpster Mina Abouzahra neemt je in Knoop voor Knoop mee naar de kunst van het weven.

Opgegroeid in twee verschillende werelden leerde Mina een brug te slaan tussen haar liefde voor beide culturen. In Nederland is ze opgeleid tot ambachtsvrouw, in Marokko verloor ze haar hart aan handgeknoopte tapijten. Nu stimuleert ze interculturele uitwisseling van inspriatie en ambacht, en brengt het kleurrijke Marokkaanse handwerk en Nederlands design letterlijk samen. Zo ging ze samen met bekende Nederlandse ontwerpers als Wieki Somers, Bertjan Pot, Mattijs van Bergen en Amie Dicke naar Marokko om samen te werken met weefsters daar. In de tentoonstelling zijn deze ontwerpen, naast meubels van Mina’s hand en prachtige Marokkaanse berbertapijten, te zien.

 Bezoek muiderslot.nl

Marokkaans design in het Muiderslot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.