1

Koolhovens Keuze - Booze & Dope


-advertentiepositie-



Koolhovens Keuze - Booze & Dope

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je om 19:30 uur mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van het door hem gekozen thema Booze & Dope. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. filmfragmenten die hij heeft uitgekozen over het onderwerp, na de pauze volgt de hoofdfilm: Dazed & Confused van Richard Linklater (regisseur van o.a. Boyhood)

Martin: “Booze & Dope. Mij kun je d’r voor wakker maken. Alle gekheid op een stokje; er zijn heel wat interessante films die over de geestverruimende en -bedwelmende middelen gaan en dat levert natuurlijk een tof uur aan scènes en duiding op. Van serieus drama als The Verdict tot het laatste echt grote komische filmduo Cheech & Chong. Een drankje mee de zaal in, is aan te raden.”

Over de hoofdfilm Dazed & Confused:

Austin, Texas, 1976. Zonder vast patroon of verhaal volgen we hoe enkele scholieren hun laatste schooldag beleven. Er zijn bizarre inwijdingsrituelen, liefdesaffaires die beginnen en eindigen, overvloedig drankgebruik en vooral grote verveling – ook al zijn de scholieren doorlopend op jacht naar tickets voor het Aerosmith-concert in de stad. Een American Graffiti of Diner voor de jaren 1970, zoals beleefd door regisseur/scenarist Linklater zelf. De film geeft een treffend tijdsbeeld en zit vol ironische observaties en rake typeringen. De grotendeels debuterende cast bevat veel inmiddels bekende gezichten (Ben Affleck, Matthew McConaughey, Milla Jovovich), en de soundtrack bestaat integraal uit seventies-hits.

 Bezoek www.dedomijnen.nl

Koolhovens Keuze - Booze & Dope
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.