Waterlinie Wijnwandeling




Waterlinie Wijnwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

351 jaar geleden was de Oude Hollandse Waterlinie onze redding in de oorlog tegen Watergeuzen, Spanjaarden en Fransen. Door de polders onder water te zetten konden de vijandelijke legers worden gestopt. Nieuwpoort en Schoonhoven waren als versterkte vestingstad onderdeel van de Nederlandse defensie.

Het water heeft in dit overwinningsverhaal een belangrijke rol gespeeld. Maar natuurlijk konden we net zo goed niet zonder de Nederlandse soldaten van die tijd. Hun verhaal klinkt soms iets minder glorieus. Hoewel De Waterlinie Wijnwandeling neemt je mee naar die tijd

Het is een heerlijke wandeling langs unieke plekken in Schoonhoven en Nieuwpoort, met onderweg diverse culinaire stops. Tussendoor word je met een bootje naar de overkant van de Lek gebracht.

Om 13.00 uur start de Waterlinie Wijnwandeling. Er is geen vast start- en/of eindpunt, je kunt dus zelf bepalen waar je begint en eindigt. Je bezoekt een aantal historische plekken en proeft op 5 verschillende plekken een klein gerechtje met een bijpassend glas wijn. Zoals natuurlijk hoort bij een wijnwandeling in het teken van de Waterlinie wordt je door een bootje van Schoonhoven naar Nieuwpoort en andersom gebracht. Op vertoon van de bestelbevestiging ontvang je bij je eerste locatie een stempelkaartje.

Opstapplaats Schoonhoven-Nieuwpoort: scouting Schoonhoven
Opstapplaats Nieuwpoort-Schoonhoven: haven

Locaties;
- Eetcaf de Dam (Nieuwpoort)
- Het Arsenaal (Nieuwpoort)
- Brasserie Springer (Schoonhoven)
- Forchetta (Schoonhoven)
- Rivero (Schoonhoven)


Kosten 49,40 inclusief:
- 5 wijnen
- 5 gerechtjes
- Overtocht
- Wandeling langs historische plekken

 Bezoek www.riveroschoonhoven.nl