1

Kinderbiënnale - A Better Place


-advertentiepositie-Kinderbiënnale - A Better Place

Grote interactieve kunsttentoonstelling
Ook dit jaar is er veel diversiteit aan kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien bij de Kinderbiënnale. De Nederlandse kunstenaars die hun werken komen presenteren zijn Carolien Adriaansche, Sanne Boekel, Florentijn Hofman, Jelle Mastenbroek, Florien Riezebos, Hedy Tjin, Studio Toer en Stefan Venbroek. Er wordt ook werk van kunstenaars uit andere delen van de wereld getoond. Installaties van Isabel en Alfredo Aquilizan uit de Filipijnen en Wang Ruobing uit Singapore zijn te bewonderen in het museum. Hun kunstwerken waren tijdens de Children's Biennale in Singapore ook te zien, waar het idee voor een Kinderbiënnale oorspronkelijk vandaan komt.

De Kinderbiënnale wordt gemaakt door kunstenaars in samenwerking met kinderen, maar is leuk voor iedereen. Het daagt je uit om te reageren op kunst, er doorheen te wandelen, aan te bouwen of er een interactie mee aan te gaan.

A Better Place
De Kinderbiënnale in 2021-2022 was een groot succes en is terug voor een tweede editie. Het thema van deze tweede Kinderbiënnale is A Better Place. De meeste kunstenaars maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk. Deze werken komen niet alleen aan de muur te hangen, maar zijn zaalvullende installaties waar mensen op of in kunnen, mee kunnen spelen of aan kunnen bouwen. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema en zetten je aan het denken over een betere, ideale wereld.

 Bezoek www.groningermuseum.nl

Foto: Groninger Museum
Foto: Groninger Museum