1

Groningen Museum 150 jaar - Behind The Scenes


-advertentiepositie-Groningen Museum 150 jaar - Behind The Scenes

Het Groninger Museum bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar. Dit viert het museum met mooie tentoonstellingen en activiteiten vanaf 29 maart. De jubileumexpositie Groninger Museum 150 jaar – Behind the Scenes geeft een kijkje achter de schermen van het museum. Hoe komt een collectie tot stand, hoe worden kunstwerken gecon­serveerd en hoe presenteren we deze vervolgens aan het publiek?

Van Gogh's Lentetuin is het hoogtepunt in Behind the Scenes. Dit schilderij werd in 2020 gestolen en kwam in 2023 weer boven water. In deze tentoonstelling kunnen de voor- én achterkant van het werk worden bekeken. Het wordt getoond in niet-herstelde staat, met de beschadigingen van de diefstal nog zichtbaar.

Met een reuzengrote stript vertelt stripmaker Barbara Stok het verhaal van de Lentetuin van Vincent Van Gogh, pak naar het werk van Van Gogh. De strip neemt je mee in de reis van het schilderij op de muren van het museum: van het atelier in Nuenen tot terugkomst na de diefstal tot de uiteindelijke presentatie in het Groninger Museum. De strip is vanaf 29 maart te zien in het museum in de tentoonstelling 150 jaar Groninger Museum – Behind the Scenes.

 Bezoek www.groningermuseum.nl

Beplakking strip, Barbara Stok. Foto: Groninger Museum
Beplakking strip, Barbara Stok. Foto: Groninger Museum
Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, 1884, Groninger Museum, Foto
Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, 1884, Groninger Museum, Foto