Concert Holland Baroque&Luciana Mancin Loevestein
Concert Holland Baroque&Luciana Mancin Loevestein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na de succesvolle lancering in 2023 vindt op vrijdag 5 juli de tweede editie van Deltaconcert op Slot Loevestein plaats. Deze locatie is niet zomaar gekozen. Slot Loevestein is de poort naar de Nederlandse rivierendelta en tevens onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Holland Baroque brengt snelle en virtuoze muziek uit het zonnige zuiden naar Slot Loevestein. Op de lessenaars staan traditionele tarantella’s en muziek uit de 17e en 18e eeuw van onder meer Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Giuseppe Valentini en Francesco Geminiani. Met het schitterende Slot Loevestein uit de 14e eeuw als decor, aangevuld met de zonsondergang en geluiden van de natuur, beleef je deze muziek op zijn mooist. Met als gast de Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini.

De tarantella zou ooit wonderen hebben gedaan als danstherapie tegen spinnengif. Net als de Fandango, Folia en andere volksdansen waarin de waanzin leidt naar energieke en virtuoze stukken, was de wilde dans een dankbare inspiratiebron voor barokcomponisten. Duik eeuwen terug in de tijd en geniet van muziek, natuur en erfgoed.

Museumbezoek
Maak jouw avond uit compleet met een museumbezoek aan Slot Loevestein
Benieuwd hoe Slot Loevestein er van binnen uitziet? Boek dan direct een museumbezoek mee. Tussen 17.30 en 19.30 uur is Slot Loevestein exclusief geopend voor bezoekers van Deltaconcerten.

Holland Baroque
Van Bach tot gospel, van jazz tot Gregoriaans; Holland Baroque is met haar bijzondere programma’s een graag geziene gast op de (inter)nationale podia en is onder andere winnaar van een Edison. Het ensemble maakt deel uit van de Nederlandse culturele basisinfrastructuur. Met onvermoeibare belangstelling verrijkt Holland Baroque de muzikale canon. Het orkest benadert de partituur als een onvoltooid kunstwerk: met kennis, kunde, fantasie én speelsheid wordt barok een nieuwe belevenis. Hiermee heeft Holland Baroque haar eigen herkenbare klank gevonden.

Luciana Mancini
De Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini wordt internationaal gevraagd vanwege haar intense podiumpresentatie en vocale expressiviteit in repertoire dat reikt van renaissance en barok tot Berio en Piazzolla.

Reserveren van tickets gaat via de website van Deltaconcerten.

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Concert Holland Baroque&Luciana Mancin Loevestein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.