Boottochtje vanuit Openluchtmuseum It Damshus




Boottochtje vanuit Openluchtmuseum It Damshus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De boten varen weer !
Ook in dit jubileumjaar van het 50-jarig bestaan van Laagveenderijmuseum It Damshûs worden vanuit dit museum en het Sudergemaal weer sfeervolle en interessante boottochten georganiseerd.
Vanuit het Sudergemaal wordt met MS De Snikke naar De Deelen gevaren. Er wordt o.l.v. een gids een interessante wandeling gemaakt door dit prachtige natuurreservaat dat is ontstaan door de vroegere vervening. Tijdens het hele museumseizoen vaart de boot iedere twee weken naar dit gebied met ingang van 1 mei a.s.

Ook iedere twee weken – ingaande op 8 mei - vaart vanuit het museum It Damshûs de Lytse Turfbok naar café-restaurant Pier’s Hiem. Deze tocht gaat via het Polderhoofdkanaal naar de schilderachtige vroegere benedenloop van het kronkelige Koningsdiep met z’n mooie rietoevers.

De boottochten worden gecombineerd met een inspirerend bezoek It Damshûs of het Sudergemaal waar ook een consumptie genuttigd kan worden. Een sfeervol uitje voor een hele middag genieten.

Ook kan i.p.v. de Lytse Turfbok de Grote Turfbok vanuit It Damshûs op aanvraag ingezet worden voor grotere groepen. Op de site www.damshus.nl bij ‘boottochten – vaartochten’ kunt u meer info vinden.

 Bezoek www.damshus.nl

Boottochtje vanuit Openluchtmuseum It Damshus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.