Activiteiten vlakbij Ontmoet giftige dieren in...

Rondvaart Praamverhuur Leeuwarden

tijdelijke activiteit Steiger t/o, Nieuwestad 98, 8911 CX Leeuwarden (0.39km)  -  Naast het zeer onderhoudend en informatief verhaal van onze gidsen worden zij ondersteund door oude foto's, tekeningen en reprodukties van schilderijen die voorin de praam worden vertoond op een video scherm. (Second Screen)

geopend, maandag 24 februari 2020 t/m dinsdag 1 november 2022, van 09:00 uur tot 22:.0 uur 

Vrijheid, Vetes & Vagevuur. Fries Museum

tijdelijke activiteit leeuwarden, Friesland (0.5km)  -  Van 10 september 2022 tot en met 9 januari 2023 presenteert het Fries Museum Vrijheid, Vetes & Vagevuur: de middeleeuwen in het Noorden.

geopend, zaterdag 10 september 2022 t/m maandag 9 januari 2023, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Open Dagen + Skibeurs 2022

tijdelijke activiteit leeuwarden, Friesland (3.02km)  -  Wintersporters opgelet: 1 en 2 oktober zijn er weer Open Dagen + Skibeurs bij Snowcentrum Leeuwarden! Altijd al eens willen skiën of snowboarden? Meld je dan nu aan voor een gratis kennismakingslesje.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 2 oktober 2022, van 10:00 uur tot 18:00 uur 

Dinoweken

tijdelijke activiteit leeuwarden, Friesland, AquaZoo Leeuwarden (5.94km)  -  AquaZoo wordt deze herfst opnieuw overgenomen door kolossale dieren. Maar liefst twintig levensechte brullende dinosaurussen zijn van 16 september tot en met 30 oktober te zien in het park in Leeuwarden.

geopend, vrijdag 16 september 2022 t/m zondag 30 oktober 2022, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Ga op OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân

leeuwarden, Friesland (0.01km)  -  Kijk recht in de ogen van een meerval. Ga op avontuur door het Friese landschap en ontdek vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes in Natuurmuseum Fryslân!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (0.09km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

open op zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Pier Pander Museum en Tempel

leeuwarden, Friesland (0.19km)  -  Pier Pander was een Nederlandse beeldhouwer, bekend van de beeltenis van koningin Wilhelmina op de gulden. Zijn levenswerk, een groep van vijf beelden, staat in de Tempel in de Prinsentuin in Leeuwarden. Hier is ook een klein museum aan hem gewijd.

geopend, open op zondag en zaterdag 

EscapeGames Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.29km)  -  Probeer raadsels op te lossen en een uitweg te vinden in de spannende escapegames met virtual reality. Duik in de wereld van de hitserie La Casa de Papel of los een mysterieuze moord op bij EscapeGames Leeuwarden.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Actie: Speel nu met 25% korting

Keramiekmuseum Princessehof

leeuwarden, Friesland (0.29km)  -  Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

's maandags gesloten 

Museum De Grutterswinkel

leeuwarden, Friesland (0.31km)  -  Het museum De Grutterswinkel brengt de bezoeker terug in de tijd. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Geniet bijvoorbeeld van een oranjekoek in de voormalige woonkamers.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Kaldi koffie & thee Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.33km)  -  Zin in een lekker kopje koffie of thee, met een zoete verrassing erbij? Ga dan langs bij Kaldi koffie & thee in Leeuwarden.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (0.36km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Tresoar: Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum

leeuwarden, Friesland (0.38km)  -  Tresoar is een archief, bibliotheek en ook een museum. Zoek bijzondere foto's op in het archief, speur naar je voorouders of bekijk één van de tentoonstellingen.

elke dag geopend 

Fries Verzetsmuseum

leeuwarden, Friesland (0.5km)  -  Het Verzetsmuseum gaat niet over de hele Tweede Wereldoorlog, maar over een klein gedeelte daarvan. Het museum is gevestigd op de tweede verdieping van het Fries Museum. Beleef het Friese verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

's maandags gesloten 

Fries Museum

leeuwarden, Friesland (0.5km)  -  De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum, dat onder meer het zwaard van volkslegende Grutte Pier in bezit heeft. Ontdek hoe de opmerkelijke Friese cultuur ontstond.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland (0.56km)  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

elke dag geopend 

Wandelen door Midden-Friesland

leeuwarden, Friesland (0.56km)  -  Stap tussen de koeien en schapen of stamp door pittoreske dorpjes. In Friesland is heel veel moois te zien! Ontdek het met een wandelroute.

elke dag geopend 

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant

leeuwarden, Friesland (0.56km)  -  In 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in Pakhuis Koophandel, zie je andere museumstukken dan je doorgaans tegenkomt. Kantklos attributen, historische auto's en oude radio's vind je hier gebroederlijk naast elkaar.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Stadsschouwburg De Harmonie

leeuwarden, Friesland (0.59km)  -  Een cultureel avondje uit in Friesland? Kom dan naar stadsschouwburg De Harmonie: het grootste theater van Friesland!

elke dag geopend 

Poëzieroute Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.8km)  -  Loop over gedichten in Leeuwarden! Verspreid door de hele stad liggen poëzietableaus.

elke dag geopend 

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (0.98km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moet je weer buiten staan!

elke dag geopend 

Zwembad de Blauwe Golf

leeuwarden, Friesland (1.04km)  -  Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden heeft een groot overdekt recreatiebad met onder andere een bubbelbad, kleuterhoek, waterglijbaan en golfslagbad.

elke dag geopend 

Monkey Town - Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.28km)  -  Kinderen hebben de tijd van hun leven in deze overdekte speeltuin. Er is alle ruimte om te klimmen en klauteren. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

elke dag geopend 

WTC Expo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.58km)  -  WTC Expo is een grote evenementenhal in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het hele jaar door staan hier verschillende evenementen en beurzen op het programma.

elke dag geopend