Filmvertoning History of the Messerschmitt

Filmvertoning History of the Messerschmitt

Bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, is zondag 22 juli een lezing over de geschiedenis van de Messerschmitt. Het fort is dan ook geopend voor publiek. 

De gehele dag vertoont het luchtoorlogmuseum in de filmzaal een film over de geschiedenis van de Messerschmitt. Messerschmitt AG was een Duitse fabrikant, initieel van vliegtuigen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, later ook van kleine auto's en scooters (bron: Wikipedia). Er zien tientallen typen Messerschmitt door de Duitsers ontwikkeld, maar vooral de ME 109 en de ME110 zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog zeer regelmatig boven Noord-Holland ingezet. Aan het einde van de oorlog was de ME262 de eerste straaljager die ingezet werd.

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het hoofdgebouw is ongeveer 150 meter lang en heeft muren van 1 meter dik beton. De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. 

De lezing vindt om 14.00 uur plaats. De toegang bedraagt 3,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 8 tot 12 jaar betalen 2,50 euro, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas kunnen gratis naar binnen. Luchtoorlogmuseum 

Fort Veldhuis is van mei tot en met oktober alle zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur open en bevindt zich aan Genieweg 1 in Heemskerk, op de grens met Zaanstad. Meer informatie via tel.: 06-20298691, per e-mail, via: info@arg1940-1945.nl of via de website: www.arg1940-1945.nl.

Filmvertoning History of the Messerschmitt

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.