1

Historisch Gouda




Historisch Gouda

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De perfecte stadswandeling om kennis te maken met de stad Gouda en zijn roemrijke verleden. Niet voor niets is dit onze meest gevraagde stadswandeling!

In 2022 viert Gouda het feit dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg van graaf Floris V. Daarom zijn er van half april tot half september vele evenementen en festiviteiten in de stad. Klik hier voor het uitgebreide feestprogramma. Een bezoek aan Gouda is in dit herdenkingsjaar zeer de moeite waard.

Het prachtige Stadhuis van Gouda is wereldberoemd. Tot op de dag van vandaag vormt het monument het hart van de stad. Maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.
Tijdens deze algemeen-historische stadswandeling maakt u op toegankelijke wijze kennis met de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad en hoort u de spannendste verhalen uit het Goudse verleden. Een gids leidt u langs bekende monumenten als de Kaaswaag en de Sint-Janskerk, maar ook langs de minder bekende maar zeker niet minder interessante overblijfselen van bijvoorbeeld de vele kloosters en kapellen die de stad heeft geteld.

Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij beroemde Goudse producten als kaas, pijpen, plateel en stroopwafels.

Boek de stadswandeling Historisch Gouda, de perfecte stadswandeling om kennis te maken met de stad Gouda.

 Bezoek goudsegidsengilde.nl

Historisch Gouda
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.