Filmvertoning History of the Messerschmitt 22 juli 2018 - 31 december 2020 Heemskerk, Noord-Holland

Arrangementen Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis

Bekijk de activiteiten van Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Filmvertoning History of the Messerschmitt Heemskerk »

22-07-18 - 31-12-20
Bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, is zondag 22 juli een lezing over de geschiedenis van de Messerschmitt. Het fort is dan ook geopend voor publiek. 

De gehele dag vertoont het luchtoorlogmuseum in de filmzaal een film over de geschiedenis van de Messerschmitt. Messerschmitt AG was een Duitse fabrikant, initieel van vliegtuigen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, later ook van kleine auto's en scooters (bron: Wikipedia). Er zien tientallen typen Messerschmitt door de Duitsers ontwikkeld, maar vooral de ME 109 en de ME110 zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog zeer regelmatig boven Noord-Holland ingezet. Aan het einde van de oorlog was de ME262 de eerste straaljager die ingezet werd.

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het hoofdgebouw is ongeveer 150 meter lang en heeft muren van 1 meter dik beton. De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. 

De lezing vindt om 14.00 uur plaats. De toegang bedraagt 3,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 8 tot 12 jaar betalen 2,50 euro, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas kunnen gratis naar binnen. Luchtoorlogmuseum 

Fort Veldhuis is van mei tot en met oktober alle zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur open en bevindt zich aan Genieweg 1 in Heemskerk, op de grens met Zaanstad. Meer informatie via tel.: 06-20298691, per e-mail, via: info@arg1940-1945.nl of via de website: www.arg1940-1945.nl.

De Stelling van Honswijk op het Eiland... Schalkwijk »

01-08-19 - 31-12-20
De Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk in Houten is het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Honswijk vormt samen met Lunet aan de Snel, Werk aan de Korte Uitweg (Fort WKU), de Gedekte Gemeenschapsweg, Werk aan de Groene Weg, Werk aan de Waalse Wetering, het inundatiekanaal en de open schootsvelden een bijzonder waterlinielandschap dat nog vrijwel geheel intact is. De Stelling van Honswijk is een uniek openluchtmuseum. Het is een uniek, voor velen nog onontdekt gebied, voor een actief dagje uit of een langer verblijf. Ontdek het te voet, per fiets of per kano.

Luchtoorlogmuseum Heemskerk »

15-06-20 - 31-10-20 In Fort bij Veldhuis vertelt Stichting Aircraft Recovery Group de geschiedenis van de luchtoorlog boven Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen zich aan de hand van de gevonden onderdelen van vliegtuigen en andere objecten een beeld vormen van de missies en de persoonlijke verhalen erachter. 

Daarnaast zijn ze nog steeds op zoek naar vermiste vliegtuigen en bemanningsleden. Daarmee willen ze de nagedachtenis in stand  houden van hen die in deze periode om het leven  kwamen, onder wie ook de  burgerslachtoffers. 

Wandelen door de graslanden
Over de oude Geniedijk tussen Fort bij Veldhuis en Fort bij de St. Aagtendijk is een wandelpad opengesteld. 
De indrukwekkende knotwilgen die je in het historische landschap tegenkomt, zijn ongeveer net zou oud als het fort zelf.  

Het museum is elke zondag (t/m oktober) open van 11:00 tot 17:00 uur.  De toegang kost een paar euro. Kijk hier voor meer informatie over de Aircraft Recovery Group.

arrangement toevoegen