Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje) 1 januari 2021 - 31 december 2021 Maastricht, Limburg

Arrangementen Fort Sint Pieter (Maastricht Underground)

Bekijk de activiteiten van Fort Sint Pieter (Maastricht Underground). Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Expeditie Waldeck (8/12 jaar) Maastricht »

09-09-19 - 31-12-21 Kinderfeestje | Expeditie Waldeck 8/12 jaar | Maastricht Underground

Kruip in de huid van Soldaat Waldeck en ga terug in de tijd! Organiseer het spannendste feestje voor je vrienden en vriendinnen en reis terug in de tijd. Maak daarnaast kennis met de bijzondere historie van Maastricht, leerzaam n avontuurlijk!

Goed om te weten:
  • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Je mag met maximaal 10 kids en 1 of 2 volwassenen deelnemen aan deze tocht.
  • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij de kazematten Waldeck.
  • Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden.
  • Iedere deelnemer dient een zaklamp mee te nemen. Deze tocht is gedeeltelijk ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te verkrijgen.

Weekagenda za. 3 dec. t/m zo. 11 dec. 2016 Ravenstein »

03-12-16 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 3 december t/m zondag 11 december


Zondag 4 december 2016 t/m 6 januari 2017 Kerststal Herpen
In de kiosk op het Alard van Herpenplein in Herpen.
Organisatie: Stichting Herpen in Woord en Beeld.
Info: 0486-412518 of 06-51789827

Dinsdag 6 december Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur. Elke vrijdag en zaterdag workshops. Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Zondag 11 december Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 11 december Kerstconcert Huisseling
Door het Huisselings Koor in de St. Lambertuskerk in Huisseling.
Aanvang 15.30 uur. Toegang gratis.
Info: http://www.wix.com/verkuijlen/site-het-huisselings-koor
Info: silvia.deleeuw@home.nl

Museum voor Vlakglas sluit zijn deuren! Ravenstein »

17-10-16 - 31-12-21

Vanaf maandag 17 oktober 2016 is het museum voor vlakglas- en emaillekunst gesloten.

Het bestuur van het museum moet u hierbij meedelen dat zij van de gemeente Oss maandagmiddag het bericht heeft ontvangen dat de gemeente niet mee wil werken aan een doorstart van het museum voor vlakglas- en emaillekunst.
Nadat in de loop van 2016 duidelijk werd dat zon doorstart niet mogelijk was in het huidige pand, werd een nieuwe mogelijkheid voor het museum gevonden in de Pastorie naast de St.Luciakerk in Ravenstein. Door het bestuur werd een gedetailleerd plan voor de noodzakelijke verbouwing en herinrichting van deze locatie opgesteld, alsmede een sluitende exploitatiebegroting voor de komende 5 jaar. Het kerkbestuur werd bereid gevonden een aanzienlijk deel van de kosten voor de verbouwing voor haar rekening te nemen. De gemeente Oss ging echter niet akkoord om de resterende verbouwingskosten op zich te nemen en de gevraagde bijdrage in de exploitatiebegroting te leveren.

In verband met de ontruiming van het pand verzoeken wij eenieder die nog kunstwerken in het museum heeft, dit kenbaar te maken.
U kunt dit doen via info@museumravenstein.nl en een afspraak te maken voor het ophalen van de kunstwerken tussen 17 en 23 oktober.

Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje) Maastricht »

Maastricht Maastricht Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Hoe wordt een belangrijke vestingstad verdedigd? Beleef het zelf in Fort Sint Pieter en de ondergrondse Kazematten. Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke stad.  Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht geen koud kunstje.
 
Nieuwsgierig hoe Maastricht zich vroeger verdedigde tegen aanvallen van buitenaf? Bezoek dan de twee unieke, ingenieuze bouwwerken die Maastricht als Nederlandse vestingstad uniek maken. De rondleiding start in het eeuwenoude Fort Sint Pieter dat de Noordhelling van de beroemde Sint Pietersberg een indrukwekkende aanblik geeft. De gids neemt de groep mee door de geschiedenis en laat de ins en outs van het fort zien.
 
Hierna volgt samen met de gids een wandeling van 20 minuten naar het Waldeckpark. In dit kleine stadspark liggen een aantal verdedigingswerken; muren met schietgaten en een hoog opgetrokken bastion. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Want dan doet de gids een rode deur open, die toegang geeft tot het ondergrondse verleden; de Maastrichtse kazematten, een uniek verrassend bouwwerk.

Note: We raden aan halverwege het programma een (koffie)pauze bij te boeken in n van de gezellige Maastrichtse caftjes op de route. Het programma duurt dan 30 minuten langer; 3:00 uur i.p.v. 2:30 uur. Deze korte pauze wordt door de deelnemers meestal zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:
Duur: 2,5 uur.
Prijs: 12,00 p.p.
Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 180

Bijzonderheden: Niet toegankelijk voor rolstoel gebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De constante temperatuur in de gangen is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

Expeditie Fort St. Pieter (8/12jaar) Maastricht »

22-03-19 - 31-12-21 Kinderfeestje | Expeditie Fort St.Pieter 8/12 jaar | Maastricht Underground

Ontdek de verhalen van het Fort St. Pieter doormiddel van rekenopdrachten, zoekopdrachten en aan de hand van een kompas kom je nog meer te weten en bereik je misschien het toppunt van Maastricht?

Het recept voor een succesvol avontuur is heel eenvoudig met de volgende ingredinten: Een eeuwenoud fort, een schatkist en opdrachten die van je vragen dat je zo snel en handig mogelijk denkt, durft en doet. Het goed vervullen van deze opdrachten leiden je naar diverse sleutels die nodig zijn om de verborgen schatkist te vinden en te openen. Ook leer je hoe een kompas je kan helpen in de zoektocht door het fort. Word een echte speurder, gebruik je zintuigen en vind de beloning! Dit programma is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Goed om te weten:
- De duur is 1:30 uur
- Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij het ticket-office naast Chalet Bergrust (Adres: Grotten Noord, Luikerweg 71, Maastricht)
- Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden.
-  Per groepje dienen minimaal 2 volwassen begeleiders (gratis) mee te gaan.
- Je mag met maximaal 10 kids deelnemen aan deze tocht.
- Iedere deelnemer(tje) dient een zaklampje mee te nemen. Deze tocht is gedeeltelijk ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te krijgen.
- Goed schoeisel en sportieve kleding wordt geadviseerd.
- De prijs is gebaseerd op een deelname van maximaal 10 kinderen en 2 volwassenen.

Rondleidingen Kazematten Maastricht »

01-01-21 - 31-12-21 Rondleidingen Rondleidingen Kazematten | Maastricht Underground

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Vertrek: Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij het Tongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording . Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck.
- Tickets voor de kazematten zijn enkel te koop via deze website of bij het Visitor Center (VVV) in Maastricht. Ter plekke zijn geen tickets te verkrijgen voor deze rondleiding!
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.

Bijzonderheden: Alle rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding. Verder zijn deze tochten niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is aanbevolen.

Operatie Fort Sint Pieter (Groepsuitje) Maastricht »

22-03-19 - 31-12-21 Operatie Fort Sint Pieter (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Zenuwslopend en actief teambuildingprogramma in het machtige en eeuwenoude Fort Sint Pieter. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Verken samen met je team alle hoeken en schietgaten van Fort Sint Pieter en voer zenuwslopende en tijdgebonden opdrachten uit, om de sleutel te bemachtigen tot de verborgen schatkist. Operatie Fort Sint Pieter is niet voor iedereen weggelegd: teambuilding, behendigheid, leiderschap en strategisch inzicht zijn een must!

Goed om te weten:
Duur: 2 uur.
Prijs: 22,50 p.p.
Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 337,50

Bijzonderheden: Makkelijke kleding, sportief schoeisel en een zaklamp zijn nodig.

Rondleidingen Fort Sint Pieter Maastricht »

19-01-21 - 31-12-21 Rondleidingen Fort Sint Pieter | Maastricht Underground

Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding door Fort Sint Pieter! De enthousiaste gidsen nemen je mee op pad, leiden je rond  langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij en ondertussen kun je genieten van prachtige verhalen vol anekdotes en weetjes. Spectaculair was bijvoorbeeld de belegering van Maastricht in 1673 waarbij de Zonnekoning de IJzeren stad in recordtijd wist in te nemen door kanonnen te plaatsen op de noord helling van de Sint Pietersberg.

Het Fort Sint Pieter ligt aan de zuidkant van de stad, hoog boven de Maas en is deels door gangen direct verbonden met de Sint Pietersberg. Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid!

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Adres: Luikerweg 71, Maastricht
- Tickets: Via de website, bij het Visitor Center (VVV) in het centrum van Maastricht of ter plekke bij onze ticketoffice (zolang de voorraad strekt)
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.
- Start rondleiding: Chalet Bergrust, Luikerweg 71, Maastricht.

Pagadderroute Hulst »

25-11-20 - 25-11-21 Aan de hand van een leuke route met opdrachten onderweg, maak je kennis met onze Pagadders die verspreid staan in de Vesting. Een leuke vrijetijdsbesteding voor het hele gezin. Deze kleine Spaanse soldaatjes vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van deze mooie Vestingstad.  De route is te koop 1,75 bij het Toeristisch infopunt, na afloop wacht je een herinnering aan een leuke dag in Hulst . Neem alvast een kijkje op de website www.inulst.nl/zien-en-doen/pagadders 

Ontdek rivier de Vlist en de Koeneschans Vlist »

Vlist Vlist
Ga een luchtje scheppen en wandel of fiets langs rivier de Vlist in de Oude Hollandse Waterlinie.

Stap af bij het verdedigingswerk de Koeneschans. Door middel van een interactieve Virtual Reality-tour krijg je een bijzonder doorkijkje naar het verleden.

De Koeneschans is een voormalig schanseiland in het veenriviertje de Vlist, dat loopt van Schoonhoven naar Haastrecht op de grens van Krimpenerwaard en Lopikerwaard. De Koeneschans ligt als verdedigingswerk in de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie. Zichtbare elementen in de omgeving van de schans, die aan de linie herinneren zijn het trac van de Franse Kade en de dijken langs de Vlist

Daarnaast kan je een lekkere maaltijd to go afhalen bij het ernaast gelegen Cafe de Vlist.

Afhaal & bezorg diner woensdag t/m zondag van 16.30 - 20.00

arrangement toevoegen