Culturele Uitjes Lollum en omgeving

Gevonden in de buurt van Lollum:

Museum Martena

franeker, Friesland (6.77km)  -  In het Friese Museum Martena wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van Franeker. Het museum beschikt over vaste onderdelen, maar heeft ook tijdelijke tentoonstellingen over de hedendaagse Friese kunst.

-in the spotlights-

Museum De Tiid

bolsward, Friesland (7.14km)  -  In Museum de Tiid, gelegen in het schitterende stadhuiscomplex van Bolsward, maak je kennis met het rijke verleden van de regio Zuidwest-Friesland.

Friese Bierbrouwerij 'Us Heit'

bolsward, Friesland (7.21km)  -  De Friese Bierbrouwerij Us Heit presenteert met trots acht verschillende natuurzuivere, speciaalbieren. Neem een kijkje in dit familiebedrijf en ontdek ook de single malt whisky Frysk Hynder!

Grote Kerk Harlingen

harlingen, Friesland (8.96km)  -  De Grote Kerk lijkt nog groter door de kleine historische huizen eromheen. Bijzonder: hij staat niet op een plein, maar op een groene terp midden in de oude stad.

Sint Michaëlkerk

harlingen, Friesland (9.15km)  -  Pal aan het water staat de Sint Michaëlkerk, de katholieke kerk van Harlingen. Binnenin zie je prachtige gebrandschilderde ramen en authentieke ornamenten en kerkbanken.

Gemeentemuseum Het Hannemahuis

harlingen, Friesland (9.21km)  -  In Het Hannemahuis staat de stadsgeschiedenis van Harlingen centraal. Bekijk het prachtige zilversmeedwerk van Harlinger ambachtslieden, de bijzondere Harlinger klokken en de jeneverstokerij.

-in the spotlights-

Stadhuis Harlingen

harlingen, Friesland (9.31km)  -  Bewonder het prachtige stadhuis van Harlingen aan de Noorderhaven. Op werkdagen kun je ook binnen een kijkje nemen en ontdekken dat veel van het interieur nog authentiek is.

Het Brouwdok met Proeflokaal

harlingen, Friesland (9.37km)  -  In de Willemshaven van Harlingen staat een oude loods, helemaal verbouwd tot een trendy plek voor bierbrouwerij Het Brouwdok. Achter de grote ramen ontdek je ook een gezellig Proeflokaal en er is een groot terras aan het water.

Ontdek Harlingen met een rondvaart

harlingen, Friesland (9.52km)  -  Ontdek Harlingen vanaf het water! De Singel Prinses neemt je mee door de grachten en oude havens, omgeven door prachtige historische huizen. Geen betere manier om deze oude zeehavenstad te leren kennen.

De Wagon Harlingen

harlingen, Friesland (9.59km)  -  Als een vreemde eend in de bijt staat er een treinwagon midden in de Willemshaven van Harlingen. Het is een zeldzame wagon uit 1933, waarvan er op de hele wereld nog maar zes over zijn. Laat je verrassen en neem een kijkje in de wagon tijdens een...

Radiolichtschip Jenni Baynton

harlingen, Friesland (9.63km)  -  Maak kennis met het laatste nog uitzendend radioschip ter wereld: het vuurrode Radiolichtschip Jenni Baynton. Je kunt het bewonderen in de haven van Harlingen. En: je kunt mee met een rondleiding of een ruimte huren!