Museum Spaarndam en omgeving

Gevonden in de buurt van Spaarndam:

Stap in de wereld van oude trams

haarlem, Noord-Holland (2.4km)  -  Een verzameling van de voertuigen, trams en bussen van meer dan 100 jaar oud én Cultureel Erfgoed: je vindt het allemaal in NHZ Vervoer Museum. Stap in zo'n oude tram en ontdek het zelf!

Draaiorgelmuseum

haarlem, Noord-Holland (3.3km)  -  Schuddend met een centenbakje, terwijl het orgel speelt... Draaiorgels zijn vaak prachtig gedecoreerde instrumenten. Kom kijken in het Draaiorgelmuseum naar de meest bijzondere draaiorgels!

Honkbal en Softbal Museum

haarlem, Noord-Holland (3.64km)  -  Maak kennis met de roemruchte geschiedenis van de honkbalsport in Nederland in het Nederlands Honkbal en Softbal Museum, gevestigd in het Pim Mulier Stadion in Haarlem.

Museum van de Geest | Dolhuys

haarlem, Noord-Holland (4.11km)  -  Museum van de Geest is een modern museum over de werking van de menselijke geest. Stap in een eeuwenoude dolcel, luister naar confronterende verhalen en ontdek nog meer over wie je zelf eigenlijk bent.

Molen De Adriaan

haarlem, Noord-Holland (4.38km)  -  Bezoek stellingmolen De Adriaan middenin het stadscentrum van Haarlem en geniet van het prachtige uitzicht op rivier het Spaarne!

Museumhuis Barnaart

haarlem, Noord-Holland (4.56km)  -  Pal aan de gracht in Haarlem staat het statige Huis Barnaart. Kijk ongegeneerd rond, raak aan wat je wil en leef voor even als de familie Barnaart in het jaar 1805.

Teylers Museum

haarlem, Noord-Holland (4.76km)  -  Bezoek het oudste geopende museum van Nederland: Teylers Museum. Hier vind je een rijke wetenschappelijke collectie, mineralen en fossielen en waan je je even in de achttiende eeuw als je Pieter Teylers Huis binnenstapt.

Archeologisch Museum Haarlem

haarlem, Noord-Holland (4.89km)  -  Verborgen in een oude gewelfde kelder vind je het Archeologisch Museum Haarlem. Hier zie je de historie van de eeuwenoude stad aan de hand van bodemschatten. En: de toegang is gratis!

Frans Hals Museum (Hal)

haarlem, Noord-Holland (4.9km)  -  In het Frans Hals Museum bewonder je oude en hedendaagse kunst: een prikkelende mix van oud en nieuw. Het museum heeft twee locaties, Hof en Hal. Locatie Hal vind je in De Hallen.

Museumhuis Buitenplaats Beeckestijn

velsen-zuid, Noord-Holland (4.98km)  -  Amsterdamse regentenfamilies zochten regelmatig een toevlucht buiten de stad. Buitenplaats Beeckestijn is een van de weinige buitenplaatsen die in z'n geheel bewaard is gebleven - en die je kunt bezoeken!

Verwey Museum Haarlem

haarlem, Noord-Holland (5.32km)  -  Leer alles over de rijke historie van Haarlem in het Verwey Museum. Film, historische voorwerpen en wisselende exposities nemen je mee terug in de tijd.