1

Wat te doen in Twijzelerheide en omgeving

Dagje Twijzelerheide, wat te doen?

Gevonden in de buurt van Twijzelerheide:

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (2.51km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

De Schierstins

veenwouden, Friesland (3.53km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

Fogelsangh State

veenklooster, Friesland (5.13km)  -  Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

burgum, Friesland (5.22km)  -  Loop langs kleine akkers omzoomd door houtwallen en elzensingels. Over de oude halepaden, verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf snel ergens te komen. Langs leuke Friese plaatsjes en door het Nationaal Park de Alde Feanen.

Museum De Sûkerei

damwoude, Friesland (6.15km)  -  Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.