UITagenda kerstvakantie Utrecht

UITagenda kerstvakantie in Utrecht (18)

Torendol | Rondleiding

tijdelijke activiteit haarzuilens, Utrecht, Kasteel de Haar  -  Deze exclusieve rondleiding brengt u langs plekken in het kasteel die heel lang verborgen zijn gebleven voor bezoekers.

geopend, maandag 5 juli 2021 t/m zondag 29 augustus 2021, van 09:00 uur tot 17:00 uur 

Zomeravonden

tijdelijke activiteit amersfoort, Utrecht  -  Zinderende Zomervibes tussen de dieren! Bezoek DierenPark Amersfoort tijdens prachtige zomeravonden. In juli en augustus is DierenPark Amersfoort extra lang open op woensdag, zaterdag en zondag. Voor een zomers tarief van € 17,95 per persoon...

geopend, open op zondag en zaterdag 

Tentoonstelling 'Met een koffer vol naar Brooklyn'

tijdelijke activiteit breukelen, Utrecht, Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen  -  Tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’ bij het RHCVV. Aan de hand van archiefstukken word je meegenomen in de geschiedenis van vier eeuwen Nederlandse cultuur in Amerika. Een interactieve tentoonstelling voor jong en oud!

geopend, donderdag 24 juni 2021 t/m vrijdag 31 december 2021, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Rondleiding Torendol in Kasteel de Haar

tijdelijke activiteit haarzuilens, Utrecht  -  De exclusieve rondleiding torendol door Kasteel de Haar brengt je langs plekken in het kasteel die heel lang verborgen zijn gebleven voor bezoekers. Bezoek de torens, trappen, smalle gangen, weergangen!

geopend, zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 5 september 2021, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Torendol | Expositie

tijdelijke activiteit haarzuilens, Utrecht, Kasteel de Haar  -  Bij Kasteel de Haar is met eigen ogen de voorliefde van Cuypers voor torens en dramatische dakenlandschappen te zien tijdens de expositie Torendol.

geopend, zaterdag 5 juni 2021 t/m donderdag 30 september 2021, van 09:00 uur tot 17:00 uur 

Speurplezier voor jong en oud(er)

tijdelijke activiteit haarzuilens, Utrecht, Kasteel de Haar  -  Bij Kasteel de Haar heb je het idee dat je even echt helemaal weg bent. Zijn jullie van plan een bezoek te brengen aan Kasteel de Haar met de daarbij horende park en tuinen? Word een echte speurneus met onderstaande speurtochten.

geopend, dinsdag 1 juni 2021 t/m dinsdag 31 augustus 2021, van 09:00 uur tot 17:00 uur 

RAUM der Lusten

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht  -  Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de...

geopend, vrijdag 30 april 2021 t/m zondag 29 augustus 2021 

Tentoonstelling Hij of Ik

tijdelijke activiteit soesterberg, Utrecht, NMM  -  Hij of Ik belooft een bijzondere tentoonstelling te worden, vol unieke objecten en verhalen. Volg de ervaringen van beide mannen en beleef de bevrijding door de ogen van een Canadees en een Duitser.

geopend, vrijdag 14 februari 2020 t/m zondag 26 september 2021 

Een Koninklijke Kamer in Museum Speelklok

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht  -  In de Koninklijke Kamer gaat een wereld vol met goud en glamour voor je open. De speelklokken en speeldozen die hier te zien zijn, werden door de allermachtigsten gebruikt om hun status te benadrukken. In de schijnwerpers staat de Clay klok.

geopend, vrijdag 13 december 2019 t/m vrijdag 31 december 2021, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Ontdek Fort Ruigenhoek

tijdelijke activiteit groenekan, Utrecht  -  Ontdek met de gids van Staatsbosbeheer de geschiedenis en de natuur van Fort Ruigenhoek.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 augustus 2021, van 13:30 uur tot 15:00 uur 

Motel Opgedoekt summer tour

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht  -  In augustus reist Motel Opgedoekt drie weekenden achter elkaar door Utrecht. Deze zomer zijn op verschillende groene oases in de stad onder de sterrenhemel een reeks eigenzinnige films te bewonderen.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 14 augustus 2021 t/m zondag 15 augustus 2021, van 21:00 uur tot 23:30 uur 

Ontdek Fort Ruigenhoek

tijdelijke activiteit groenekan, Utrecht  -  Ontdek met de gids van Staatsbosbeheer de geschiedenis en de natuur van Fort Ruigenhoek.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 15 augustus 2021, van 13:30 uur tot 15:00 uur 

Dagje Utrecht: dit moet je zien!

tip van de redactie utrecht, Utrecht - 'D'r is geen mooier plekkie als Utereg m'n stad', zong cabaretier Herman Berkien als ode aan zijn thuisstad Utrecht . In deze fotogenieke studentenstad in het 'hartsie van het land' is inderdaad genoeg te beleven én te zien. Struin door gezellige steegjes, pak een terrasje, ga naar het museum, maar wandel zeker ook even langs deze 12 bezienswaardigheden .

Nu nog lekkerder dan ooit: win 2 tickets voor het Bakkerijmuseum in Medemblik

prijsvraag In het Bakkerijmuseum in Medemblik zijn vrijwilligers elke dag bezig de geschiedenis van de oude bakkerij levendig te presenteren. Niet alleen brood en koek, ook marsepein, chocolade, suikersierwerk en ijs worden regelmatig gedemonstreerd. Dit doen we al bijna 40 jaar! De afgelopen maanden heeft...