Uittips gezin Ameland

Uittipsgezin in Ameland (11)

Kruip in de huid van een marechaussee

buren, Gelderland  -  Militair en politie in één, de mannen en vrouwen van de Koninklijke Marechaussee zijn een klasse apart. Wat ze precies doen om ons land veilig te houden en hoe ze werken in crisissituaties, dat is te zien in het Marechausseemuseum . Een leerzaam...

Waddeneilanden, here we come!

ameland, Friesland  -  Zin om eruit te gaan, maar geen zin om ver te reizen? Stap op de boot en geniet van een Waddeneiland.

Bultrug bij Ameland

ameland, Friesland  -  Een enorme bultrugwalvis zwemt rond voor de kust van Ameland. Het dier lijkt het naar zijn zin te hebben.

Veerboot vast in Waddenzee

ameland, Friesland  -  Een veerboot is vastgelopen op een zandplaat in de Waddenzee. Reddingsdiensten kunnen niet bij de boot door ijsgang.

Dode bultrug aangespoeld bij Ameland

ameland, Friesland  -  Op Ameland is een bultrugwalvis aangespoeld. De eerdere berichten dat het om een dwergvinvis zou gaan, zijn dus onjuist.

Ameland heeft schoonste strand

ameland, Friesland  -  Het strand van Ameland is vrijdag door stichting Nederland Schoon uitgeroepen tot het schoonste van Nederland. De stranden van Den Haag en Bergen kwamen als tweede en derde uit de bus.