1

Waddeneilanden, here we come!

Lekker weg en toch dichtbij op vijf stukjes Nederland

Wat te doen op de waddeneilanden? Redactioneel door

29 januari 2014 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Ameland, Friesland Ze zijn zo dichtbij: onze eigen Waddeneilanden! Kleine stukjes Nederland waar je op een eenvoudige manier komt en waar het heerlijk vertoeven is voor een dagje uit of een weekendje weg. Geen idee welke van de vijf eilanden je moet hebben? DagjeWeg.NL zet het voor je op een rijtje.

Groepsuitjes op de Waddeneilanden

Zeehonden rond Ameland

Hier kun je je werk en dagelijkse beslommeringen achter je laten: op Ameland heb je echt het gevoel dat je helemaal weg bent. Het begint al met de boottocht van drie kwartier vanaf Holwerd. Ga samen zeehonden spotten, snuif die heerlijke zeelucht op of doe een leuke puzzeltocht. Zo leer je elkaar van een heel andere kant kennen! Ameland Events heeft de leukste (bedrijfs)uitjes in petto. Meer zin om te slenteren en te luieren? Beklim de vuurtoren, graaf een kuil in het zand of geniet met je blote voeten van de zee!
Baden in weelde? Ook dat kan op Ameland, bij WestCord Hotel Noordsee, een luxueus ingericht resort, op nog geen kilometer van het Noordzeestrand.

Op onze Waddeneilanden raak je niet snel uitgekeken!

Kunst op Terschelling

Zin in een uitje met het hele gezin? MooiWeer biedt de leukste actieve uitjes aan, zoals blokarten, coast raften en een Landrover GPS-dropping. Liever kunstzinnig bezig? Doe mee met een kunstworkshop, bezichtig zandsculpturen, geniet wellness of de folklore op het eiland. Neem ook een kijkje bij de zelfopgedoken spullen in het Wrakkenmuseum, waar het lekker rommelig is.

Plak je er graag nog een nachtje aan vast? Bij Caravanterrein Schittrum-Eldorado kun je het hele jaar terecht om dag en nacht van Terschelling te genieten.

Fietsend over Vlieland

Op het rustige Vlieland kun je alle kanten op! Huur een fiets bij Fietsverhuur Zeelen en verken de prachtige natuur op dit eiland per fiets. Kom je langs het Juttersmuseum, neem dan vooral binnen een kijkje bij de uitgebreide verzameling zeewaardigheden. Bezichtig ook het Museum Tromp's Huys, waar je een goed beeld krijgt van het historische en maritieme verleden van Vlieland.

Nog niet naar huis? Vlakbij de aanlegsteiger ligt het WestCord Residentie Vlierijck, inclusief gezellig rieten dak. Een heerlijke plek om te genieten van alles wat Vlieland te bieden heeft.

Gerookte vis vind je op Texel

Dol op vogels? Dan moet je zeker eens naar Vlieland gaan. Naast de eigen vogelbevolking biedt het eiland ook een bijzondere combinatie van luidruchtige tropische vogels en wonderschone tropische planten in Vogelbush Eureka. Er worden ook roofvogeldemonstraties gegeven! Wil je meer van het eiland Texel zien, en van de bijzondere band die dit eiland heeft met de zee, kom dan zeebenen kweken in het Kaap Skil. Help mee om visnetten te repareren en proef de echte gerookte vis.

Zin om op Texel te overnachten? Kustpark Texel ligt bij badplaats De Koog. Er liggen slechts enkele duinenrijen tussen het park en de Noordzee. Heerlijk uitwaaien!

Huifkartocht op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog vind je vrijwel geen auto's. Maar wel huifkarren! Ervaar het ook eens, zo'n lekker ontspannende (picknick)tocht over dit mooie eiland. De karren van Harthoorn Huifkartochten wordt getrokken door Belgische paarden. Wist je dat Schiermonnikoog vroeger aan Friesland vast zat? Nu is het een echt eiland. De Eilander Balgexpres brengt je naar het meest oostelijke puntje voor een zeehondenexpeditie. Of bezoek het originele Schelpenmuseum Paal 14, waar je niet snel uitgekeken raakt.

Overnachten op Schiermonnikoog? Vanaf eind maart of begin april kun je terecht bij Camping Seedune, waar kamperen nog écht kamperen is.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:03:37 · Gepubliceerd: 29 januari 2014 - 5319