Binnenpret

door

archief oud artikel 1 september 2008 De zomer is tot nu toe wisselvallig. Om een dagje weg niet in het water te laten vallen is het handig om te kiezen voor een binnenlocatie. Daarom in deze E-krant een selectie uit de leukste dagjes weg onder een dak.

Dieren in de heldenrol

Dieren speelden vroeger een belangrijke rol in het leger. Toch denken veel mensen daar niet aan bij de term ' oorlogshelden'. Het Legermuseum in Delft wil daar iets aan veranderen en zet Surus, Cher Ami, Stubby, Chetak en Tacoma in de spotlights. De aaibare helden zijn tot 13 april 2009 te bewonderen.  

Nog meer zien van het oude Delft?

Kunstig zwart

De mooie Nieuwe Kerk in Amsterdam besteed met hun huidige tentoonstelling aandacht aan de fascinatie van vele grote meesters voor de zwarte mens. De 135 schilderijen, tekeningen en manuscripten uit binnen- en buitenlandse collecties zijn onderverdeeld in drie gedeelten: de Oude Wereld, de Nieuwe Wereld en de Moderne Wereld. Black is beautiful laat tot 26 oktober zien hoe de rol van zwarte mensen in de Nederlandse kunst en cultuur is veranderd in de afgelopen zeven eeuwen.

Blijf nog een paar dagen langer in Amsterdam.

Op reis met Mo-Mo de Mol

In het Nijmeegse Natuurmuseum kunnen kinderen op avontuur met Mo-Mo de Mol. Met een mijnwerkerslampje op het hoofd dwalen de bezoekertjes met hem door de ondergrondse gangen. Ze gaan op zoek naar wormpjes, net als een echte mol. Onderweg komen ze van alles tegen zoals hoopjes aarde, spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteitenl. Zo leren de kinderen over de vriendjes van de mol, onderaardse gangen, zand, stenen en het mollenleven. Deelname aan de mollenavonturen is mogelijk tot 4 januari 2009.

Hotels in Nijmegen.

Droog fietsen

Nederland is een fietsland. Als het buiten niet kan, wacht in Designhuis een expositie over fietsen en alles wat hier mee te maken heeft. Verschillende kunstenaars tonen in 'Fiets Fantasie' verassende ontwerpen van fietsmateriaal. Zoals een handtasje en bloemenkleed gemaakt van fietsbanden of een kroonluchter opgebouwd uit fietswielen. Verder heeft het huis in de expositie 'Fiets' verschillende ligfietsen neergezet en is het mogelijk om onder begeleiding de nieuwe route 'Eindhoven, moderne kunst, architectuur en design' te fietsen. De expositie is te zien tot 5 oktober 2008.

Overnachten in Eindhoven.

Na de drukte van de zomervakantie is september is voor veel senioren een maand om er op uit te trekken. In de E-krant van donderdag 4 september staan daarom een aantal tips speciaal gericht op deze doelgroep.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-25 16:38:15 - 2684

Dit past bij 'Binnenpret'