DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Leukste tips voor het weekend

DagjeWeg.NL UIT-Agenda Redactioneel door

archief oud artikel 1 december 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het is weer bijna weekend! Wat staat er op de planning? Vind winterse inspiratie op de Winter Fair in Rotterdam, werp een blik naar de sterrenhemel of ga lekker wandelen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Champagne

RotterdamWinter Fair in Ahoy Rotterdam. Deze beurs brengt iedereen in winterse sferen. Hier vind je heerlijk beddengoed, decoratie voor in huis en tuin of kookgerei voor in je keuken. Ook ontdek je de haartrends voor 2012 en met verschillende modeshows ben je ook weer helemaal op de hoogte wat je volgend jaar in de kast moet hebben liggen. Met een glas glühwein en heerlijke champagnes sluit je het jaar feestelijk af.
2 december tot en met 4 december 2011
Toegangsprijzen: € 12,- voor volwassenen en € 5,- euro voor kinderen.

Met de Stoomtram naar Sinterklaas

Hoorn - Altijd al de Pakjesboot eens van dichtbij willen bekijken? De Museumstoomtram in Hoorn maakt deze droom werkelijkheid. In de tram en op het station van Medemblik zorgen Zwarte Pieten voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Aan boord van de Pakjesboot wordt gevaren en gezongen en de Sint heeft voor alle kinderen een cadeautje!
3 en 4 december
Toegangsprijzen: € 23,- voor volwassenen en € 20,- voor kinderen.

Sterren kijken

Utrecht - Altijd al benieuwd wat voor sterrenbeelden er 's nachts boven je hoofd hangen? Kom dan naar Sonnenborgh in Utrecht. Met twee grote telescopen zie je tijdens een heldere nacht hoe gasnevels, planeten en het maanoppervlak er van dichtbij uitzien. Ook als het bewolkt is is de sterrenkijkavond enorm interessant, met een rondleiding door de Meridiaanzaal, waar de tijd werd gemeten. De redactie van DagjeWeg.NL ging al eens naar Sonnenborgh. Lees: Word een Willie Wortel bij Sonnenborgh.
3 december om 19:30 uur
Toegangsprijzen: 10,- € voor volwassenen en kinderen.

Kom van dat dak af!

Rotterdam - Wie architect wil worden, moet naar het DoeDek in het NAi. Je kunt er zelf ontwerpen en bouwen op allerlei manieren. Bouw met grote bouwblokken, bouwplaten of LEGO jouw ideale stad of droomhuis. NAi is het museum voor architectuur in Rotterdam. Hier krijg je een cursus architectuurgeschiedenis in een notendop.
Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Gratis toegankelijk.

Met de benenwagen

Groningen - Zin om eens even lekker de benen te strekken en ondertussen te genieten van de omgeving? Doe dan mee met de Zaterdagmiddagwandeling door Groningen. De tocht begint bij de VVV op de Grote Markt en duurt anderhalf uur. De stad in het hoge noorden van Nederland is een heerlijke bestemming voor een dagje weg. Beklim de Martinitoren, bezoek het vernieuwde Groninger Museum of blijf een nachtje slapen.
3 december om 13:00 uur
Toegangsprijzen: € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke uitstapjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-12-01 10:24:02 · Gepubliceerd: 1 december 2011 - 287