1

Noordbrabants Museum krijgt 10 miljoen extra

Geld voor beveiliging en klimaatbeheersing

Wikipedia over Noordbrabants Museum Nieuws door

archief oud artikel 29 oktober 2007 Den Bosch, Noord-Brabant Het Noordbrabants Museum in Den Bosch krijgt van de provincie 10 miljoen euro extra voor uitbreiding en verbouwing. Dat geld is nodig voor beveiliging en de klimaatbeheersing in het gebouw dat daardoor geschikt wordt voor grote tentoonstellingen.

De miljoenen zijn bedoeld om de technische installaties en de inbraakbeveiling van het Noordbrabants Museum uit te breiden en te verbeteren. Ook wordt het geld gebruikt om de doorstroming van het publiek beter te laten verlopen. Bovendien komt er een beveiligde doorgang om de historische tuin beter te kunnen onderhouden. De Statenzaal wordt eveneens aangepast, er komt onder meer een nieuwe houten vloer in. Eveneens wordt de klimaatbeheersing in de zaal verbeterd, zo kan het museum toonaangevende kunstschatten tonen.

Planning

Eén van de belangrijkste reden om meer te investeren in het museum zijn de hoge aantallen bezoekers bij de grote tentoonstellingen 'Knus' en 'Wauw'. "Nu het museum toch uitgebreid wordt kunnen we beter nú fors investeren en direct inspelen op alle museale eisen die ook in de toekomst gesteld gaan worden om de ambities waar te maken", aldus gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema. "Ik denk daarbij ook aan het Jeroen Boschjaar dat in de planning zit en dat veel bezoekers gaat opleveren. Daarnaast zien we dat het Noordbrabants museum geweldig scoort met de publieksgerichte tentoonstellingen van de laatste jaren."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 oktober 2007 - 433