Extra geld voor Utrechtse publiekstrekkers

180.000 euro beschikbaar voor drie evenementen

Kasteel De Haar Nieuws door

archief oud artikel 31 oktober 2007 De Provincie Utrecht trekt 18.000 euro uit voor een drietal nieuwe toeristische trekpleisters in de gemeente. Wielerklassieker Dutch Food Valley Classic, 'Het Grootste Staatsbezoek aller tijden' en Kasteel De Haar krijgen extra geld.

Reden om de drie toeristische activiteiten meer subsidie te geven, is dat zij volgens de provincie een belangrijke stimulans zijn voor de toeristische ontwikkeling in de provincie. Het grootste gedeelte van de subsidie gaat naar Kasteel de Haar. De provincie betaalt iets meer dan een vijfde, 82.000 euro, van het bedrag om de kasteeltuin te restaureren. Volgend jaar wil het kasteel de tuin restaureren volgens het oorspronkelijke ontwerp uit 1900 van landschapsarchitect Copijn. Naar verwachting moet het aantal bezoekers daardoor stijgen naar 200.000 mensen in een jaar.

Wielerwedstrijd

Utrecht steekt bovendien een halve ton in de wielerklassieker Dutch Food Valley Classic, na de Amstel Gold Race de belangrijkste wielerwedstrijd van Nederland. Omdat het evenement veel belangstelling krijgt van publiek en media, vind de provincie het de moeite waard om de Dutch Food Valley Classic te subsidiëren. Het totale budget van het wielerevenement is 650.000 euro.

Vorstelijk

Een ander evenement wat extra geld krijgt van de provincie Utrecht is 'Het Grootste Staatsbezoek aller tijden', een kostuumoptocht van zestig voormalige Europese vorsten en vorstinnen. Utrecht stelt 56.000 euro beschikbaar. Juni volgend jaar organiseert Stichting Vorstelijk Baarn dit evenement. Tienduizenden bezoekers worden verwacht, aldus de provincie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 oktober 2007 - 722