Ede krijgt BillyBird-park

BillyBird Park Hemelrijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Recreatiepark waarschijnlijk in 2010 klaar

14 november 2007 Ede, Gelderland In de buurt van station Ede-Wageningen moet over drie jaar een BillyBird-park veschijnen. De gemeente Ede gaf dinsdag haar fiat voor de bouw van het recreatiepark.

Veluwenaren kunnen zich over een aantal jaren vermaken in recreatiepark Veluwerijk. Als het aan de burgemeester en wethouders van Ede ligt, mag bouwbedrijf Ballast Nedam en BillyBird het recreatiepark Veluwerijk gaan ontwikkelen. In december tekenen ze met de gemeente een intentieverklaring. Binnen drie jaar na de eerste zandaanwinning kan er al gerecreëerd worden, belooft de gemeente.

Strand

Het recreatiepark moet er net zo uit gaan zien als park Hemelrijk bij de Brabantse plaats Volkel. Plan is om een recreatieplas en enkele recreatievoorzieningen aan te leggen. "Wij hebben een recreatieplas van 25 hectare water en 25 hectare land in gedachte. Het park bestaat uit een strandbad, buitenrecreatie, binnenrecreatie en natuurbouw, de vier elementen van een BillyBird Park." Als het meezit, kan al in 2008 begonnen worden met de aanleg. "De zandwinning start wanneer de gronden zijn aangekocht. Wij hopen dat het park in ongeveer 2010 open zal kunnen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-14 17:10:59 - 892