Vierdaagsefeesten lucratief

Gemiddeld 24 euro per avond uitgegeven

Nieuws door

archief oud artikel 22 november 2007 Nijmegen, Gelderland De Vierdaagsefeesten leggen Nijmegen geen windeieren: het afgelopen jaar verdiende de Gelderse stad zo'n 28 miljoen euro aan de feesten. Het merendeel van het geld werd tijdens de 38e editie uitgeven aan eten en drinken.

Op een feestavond tijdens de Vierdaagse geeft een bezoeker van het evenement ongeveer 24 euro uit, zo blijkt uit een onderzoek van de gemeente Nijmegen. Het overgrote gedeelte van dat geld gaat op aan eten en drinken. Bij elkaar zo'n 22 miljoen euro.

Vrijdag

Vrijdagavond is nog altijd de drukstbezochte avond. Dan bezoeken zo'n 225.000 mensen de feesten. Ook woensdag en donderdag zijn druk. Dan komen 220.000 mensen op concerten en andere activiteiten af. De meeste bezoekers gaan meerdere avonden achtereen naar de feesten.

Vierdaagsefeesten tijdens wandelevenement

De Vierdaagsefeesten, voorheen de Zomerfeesten genoemd, zijn volgens de organisatoren het grootste gratis toegankelijke meerdaagse festival van Europa. Jaarlijks vindt het evenement plaats in de week van Nijmeegse Vierdaagse, een bekend wandelevenement. Diverse artiesten geven dan concerten in de Gelderse stad. De feesten trekken ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 november 2007 - 511

Dit past bij 'Vierdaagsefeesten lucratief'