1

Schrijvers villen de angst

Internationaal Literatuurfestival 'Spookschip de Wereld' in Den Haag

Redactioneel door

archief oud artikel 16 januari 2008 Den Haag, Zuid-Holland Negentig schrijvers, denkers en musici gaan van donderdag tot en met zondag in discussie. Ze doen dat op het Jaarlijkse internationale literatuurfestival 'Winternachten' in Den Haag. Het festival gaat over de 'angstcultuur' in het westen. Iedereen mag toegangskaarten kopen om mee te praten, te luisteren of mee te doen aan een van de workshops.

Het literatuurfestival wordt ieder jaar in Den Haag georganiseerd. Het thema is dit jaar 'Spookship de Wereld'. Westerlingen zijn bang voor van alles: globalisering, opwarming van de aarde, vluchtelingen en terrorisme. Het hele festival gaat daarom over angst. Wat doen deze angsten met ons en wat zeggen ze over ons? De schrijvers die meedoen aan het festival, zullen de angst 'tot op het bot fileren'. Er zijn veel Arabische schrijvers te gast, die ondermeer een 'spoedcursus Arabische letteren' geven.

Behalve gerenommeerde auteurs, lopen er op het festival veel jonge internationale schrijvers rond. Er is niet alleen literatuur; er is ook een ruim aanbod aan film en muziek. Het festival heeft plaats op vijf verschillende podia in Den Haag.

Het complete programma staat op winternachten.nl. Op die website kunnen ook kaarten worden gekocht. Toegangskaarten zijn ook te bestellen bij de kassa van Theater het Spui (070-3465272) en bij het Haags Uitburo (0900-8282999). De prijzen van de toegangskaarten verschillen per onderdeel van het festival, en variëren tussen de 10 en 25 euro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 januari 2008 - 526

Dit past bij 'Schrijvers villen de angst'

1 reactie