Wilders wil ontslag directeur Gemeentemuseum

Gemeentemuseum Den Haag |  deel via WhatsApp | Nieuws door

PVV noemt Van Krimpen lafhartig

3 december 2007 Den Haag, Zuid-Holland Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) pleit voor het ontslag van directeur Van Krimpen van het Gemeentemuseum in Den Haag. Die weigerde vorige week foto's en een video van Mohammed als homo van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera tentoon te stellen.

De PVV heeft maandag minister Plasterk vragen gesteld over de commotie rondom de gevoelige kunstwerken van Sooreh Hera. De PVV vindt dat de betreffende foto's en de video 'Allah o gaybar' gewoon in een Nederlands museum geëxposeerd moeten kunnen worden. Geert Wilders en zijn partijgenoot Bosma noemen Wim van Krimpen, directeur van het Gemeentemuseum, 'lafhartig'. Bovendien zien ze graag het ontslag van de museumdirecteur. Ook wil de partij dat minister Plasterk de subsidie van het Haagse museum intrekt. Zowel de het Gemeentemuseum als kunstenares Hera hebben nog niet gereageerd over de uitlatingen van Wilders.

Commotie

Afgelopen week ontstond er veel commotie rondom de weigering van de foto's en de video's over de islam en homoseksualiteit. Directeur Wim van Krimpen besloot de foto's te weigeren omdat ze beledigend zijn voor diverse groepen in de samenleving. Eerder was het Gemeentemuseum wel van plan het beeldmateriaal te exposeren. Volgens De Pers overweegt Sooreh Hera nu al haar werken uit de tentoonstelling terug te trekken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-03 13:16:36 - 1832