1

Center Parcs haalt bedreigde vis van menu

Vakantiepark serveert alleen nog 'oranje' en 'groene' vis

Center Parcs Nieuws door

archief oud artikel 13 februari 2008 Zwaardvis, zeeduivel en octopus. Center Parcs haalt bedreigde vis van de menukaart. "Je kunt lekker én bewust vis eten."

Een waslijst van bedreigde vissoorten is vanaf deze maand niet meer te verkrijgen bij de restaurants van Center Parcs. In vakantieparken in Nederland en België serveert Center Parcs - op aandringen van het Wereld Natuur Fonds - geen zwaardvis, zeeduivel, octopus, paling, diverse tonijnsoorten, schol, tong en Noordzee-kabeljauw meer. De parken in Duitsland volgen in maart. Ruim 11.000 gasten in vijftig restaurants moeten nu kiezen uit minder zeldzame vissen. Bij restaurants is alleen nog maar vis te bestellen uit de oranje en groene kolom van de VISwijzer, een initiatief van het WNF. Stonden er tot voor kort nog 92 soorten op de kaart, nu zijn dat er nog maar 40 tot 45.

Duurzaamheid

Center Parcs zegt de eerste te zijn in de branche die de vissen van de kaart haalt. "Op jaarbasis koopt Center Parcs ruim 100.000 kilo vis in voor haar parken in Nederland, Belgie en Duitsland. Voor ons was het de uitdaging om de slag naar duurzaamheid te maken", zegt Robert Visser van Center Parcs. "We laten onze gasten zien dat je lekker én bewust vis kunt eten en zo een bijdrage kunt leveren aan het leven onder water."

Logisch

Center Parcs werkte al eerder samen met het Wereld Natuur Fonds. Zo werd vorig jaar in park De Kempervennen het Leven in Zee Bad geopend: een educatief bad met het doel kinderen en hun ouders kennis te laten maken met de onderwaterwereld. Het verwijderen van de zeldzame vissoorten van de menukaart is volgens Center Parcs 'een logische volgende stap'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 februari 2008 - 7103