De Hoge Veluwe de lucht in

Het Nationale Park De Hoge Veluwe |  deel via WhatsApp | Nieuws door

KLM vernoemt Boeing naar Nationaal Park

15 februari 2008 Ede, Gelderland KLM heeft één van haar nieuwe Boeings vernoemd naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. "De Hoge Veluwe heeft vleugels gekregen."

De Boeing 777-300ER is deze week afgeleverd aan de luchtvaartmaatschappij. Het vliegtuig is volgens de KLM de meest klimaat- en milieuvriendelijke in zijn serie. Omdat Nederlands nationale luchtvaartmaatschappij de natuur actiever bij activiteiten wil betrekken is de Boeing 'Nationaal Park De Hoge Veluwe' gedoopt. KLM werkt ook al samen met het Wereld Natuur Fonds.

Rentmeester

"Ons natuurpark in het hart van Nederland had al de wereldberoemde Witte Fietsen. Nu hebben we ook een blauw vliegtuig. De Hoge Veluwe heeft vleugels gekregen", zegt parkdirecteur Van Voorst tot Voorst. Volgens hem hebben zijn park en de KLM veel overeenkomsten. Beiden zijn trots op hun nationale wortels en zijn tot ver over hun landgrenzen bekend. "De KLM geeft  op deze manier een nieuw perspectief op de toekomst. Een toekomst waarin als goed rentmeester wordt omgegaan met natuurlijke hulpbronnen."

Kröller

De KLM en De Hoge Veluwe zijn al langere tijd aan elkaar verbonden. Industrieel Anton Kröller, naamgever van het Kröller-Müller museum in het nationale park, stond in 1919 aan de wieg van de oprichting van de nationale luchtvaartmaatschappij.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-02-15 10:11:49 - 1086