Staatsbosbeheer zet aangevreten kadavers online

 deel via WhatsApp | Nieuws door

YouTube-filmpjes moeten publiek laten wennen aan dode dieren

19 februari 2008 Nijmegen, Gelderland Laconiek noemt Staatsbosbeheer de kadaverplek in natuurgebied De Groenlanden bij Nijmegen een dierenrestaurant. Het publiek kan vanaf vandaag via YouTube een selectie van de beelden zien. "We willen natuurrecreanten vertrouwd maken met de aanwezigheid van dode dieren."

Dood en verderf heersen op de kadaverplek in natuurgebied de Groenlanden bij Nijmegen. Toch suggereert de website Dooddoetleven.nl anders. De door Staatsbosbeheer neergelegde ree-kadavers, aangereden dieren die te slecht zijn voor de poelier, worden volop bezocht door andere dieren. Het spreekwoord 'de ene zijn dood, is de ander zijn brood' wordt dagelijks bevestigd. Eksters, kraaien, uilen, vossen en marters scharrelen bij het dode ree hun kostje bij elkaar. Een selectie beelden (YouTube-flimpjes) staat sinds vandaag op de website.

Zinnig

De beelden moeten het publiek laten wennen aan de dode dieren. De lijkenpikkers hebben volgens de natuurorganisatie geen beste naam bij mensen. "Het is de mens eigen van kadavers weg te lopen. Onze neus vindt ze walgelijk, ons oog vindt ze vies. De natuurlijke recycling van dode dieren wekt weinig associaties in de sfeer van citroentjesfris. Niet verwonderlijk dus dat kadavereters een smoezelige reputatie hebben", aldus Staatsbosbeheer. De natuurbeheerder wil met de beelden laten zien dat kadavers ook 'zinnig en mooi' kunnen zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-02-19 11:23:41 - 2395

Kijk ook bij...