1

Bonnefantenmuseum koopt 'intrigerend werk'

Limburgs museum heeft nu als enige schilderijen van Laura Owens in bezit

Bonnefanten Museum Nieuws door

archief oud artikel 25 februari 2008 Maastricht, Limburg Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft een schilderij gekocht van de Amerikaanse schilderes Laura Owens. Het Limburgse museum heeft als enige Nederlandse museum werk van haar in bezit.

Door financiële injecties van de BankGiroLoterij en de Mondriaan Stichting kon het Bonnefantenmuseum het werk kopen. Het schilderij met de naam 'Untitled', ofwel 'Zonder Titel',  is in 2003 gemaakt door Amerikaanse schilderes Laura Owens. De kunstenares is bekend vanwege haar schilderijen tegen de consumptiemaatschappij die meestal opvallen door de grote doeken. Het is één van haar voornaamste werken.

'Bijzondere aankoop'

Het Bonnefantenmuseum noemt het doek 'een bijzondere aankoop'. Het schilderij versterkt het profiel van het museum, aldus de instelling. De Mondriaan Stichting, een fonds voor beeldende kunst en vormgeving en cultureel erfgoed, noemt het schilderij intrigerend. "De Collectie Nederland wordt verrijkt met een intrigerend werk."

Tweede verdieping

Zonder Titel is momenteel te zien op de tweede verdieping van het Bonnefantenmuseum. Daar is de hedendaagse kunstcollectie opgesteld. Vorig jaar was het schilderij in het Maastrichtse museum te zien tijdens de expositie 'Schilderijen & studies 1994 - 2006'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 februari 2008 - 1245