1

Al 37.000 bezoekers naar Drents Museum

Drents Museum   Nieuws door

archief oud artikel 28 februari 2008 Assen, Drenthe Wachtrijen van twee uur voor de deuren van het Drents Museum. Het tentoongestelde Chinese terrocattaleger trekt veel publiek naar het hoge noorden. "Mensen grijpen nu hun kans."

Duizenden mensen bezochten ruim een maand na de opening begin februari de tentoonstelling met originele Chinese terracottasoldaten in Assen. 'Het Terracotta Leger van X'ian' lokte al ruim 37.000 mensen naar het Drents Museum, zegt woordvoerder Jeltje Terlouw. Een blik uit het raam leert haar dat er nog een rij, twee personen breed, van 'een paar honderd meter' lang staat. "Door de voorjaarsvakantie is het nu extra druk. Bezoeken in een normale week tweeduizend mensen ons museum, nu krijgen we er iedere dag zoveel."

Wachttijd

De populariteit van de tentoonstelling is te verklaren door het unieke karakter van de expositie, zegt Terlouw. "Dit is de eerste en misschien wel de enige keer dat de Chinese soldaten in Nederland te zien zijn. Mensen nemen nu hun kans waar." Ze raadt toekomstige bezoekers aan voor tien uur 's ochtends naar het Drents Museum te komen. "Tussen elf en twee is de drukte op haar hoogtepunt. De maximale wachttijd bedraagt twee uur.

Succesvol

Hoeveel bezoekers de tentoonstelling tot eind augustus gaat trekken, weet Terlouw nog niet. "Geen idee. Vast staat dat de expositie nu al succesvol is. We krijgen meer bezoek dan ooit."

Terracottasoldaten British Museum trekken eveneens bekijks

De belangstelling voor het terracottaleger in Drenthe staat niet op zichzelf. Ook de bezoekersaantallen in het British Museum waar tot begin april eveneens terracottasoldaten staan tentoongesteld, lopen de spuigaten uit. In 2007 trok het museum in Londen daardoor 5,5 miljoen mensen meer. De expositie is de populairste sinds in 1972 het gouden masker van Toentanchamon werd geƫxposeerd. (bron: hln.be)

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-02-28 14:21:25 - 2108