1

"Almere lelijkste stad van Nederland"

Nieuwegin verliest maar nipt

Nieuws door

archief oud artikel 1 maart 2008 Almere, Flevoland Almere is de lelijkste stad van Nederland. Althans, dat blijkt uit een peiling onder bijna drieduizend bezoekers van het online reiskatern van de Volkskrant.

De agglomeratie in de Flevopolders is verkozen tot lelijkste plek van Nederland. Volgens het online reiskatern van de Volkskrant is de verkiezing 'het resultaat van een levendig debat op de site'. De 'titel' zal het - toch al slechte - imago van Almere geen goed doen, onlangs kwam de stad nog in het nieuws omdat wethouder Adri Duivesteijn met declaraties zou hebben gesjoemeld.

Nipt

Nieuwegein is de op één na lelijkste stad, vinden bezoekers. De Utrechtse stad liep de eerste plek maar net mis. Den Helder, Heerlen en Eindhoven werden derde, vierde en vijfde. Volgens het landelijk dagblad vinden Nederlanders vooral nieuwbouwsteden niet mooi. "Getuige de reacties op internet is lelijkheid hier vooral synoniem met saaiheid: er gebeurt niks, het is er leeg", schrijft de krant. "Verkeerde stedebouwkundige keuzes en overambitieuze politici worden veelal aangewezen als boosdoeners."

Charleroi

De Belgische stad Charleroi kozen bezoekers uit als 's werelds lelijkste stad. "De Belgische steden kennen de Nederlanders vooral van hun doortocht naar hun vakantiebestemmingen in het zuiden. En wat je niet kent, nomineer je niet", aldus de Volkskrant.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 maart 2008 - 3636

Dit past bij '"Almere lelijkste stad van Nederland"'

3 reacties: