Op pad met Pasen

Op pad met Pasen - aanbiedingen en ideeën Redactioneel door

archief oud artikel 6 maart 2008 De paasdagen staan garant voor een lang familieweekend. Binnen zitten gaat ook vervelen, dus ga met elkaar op stap. DagjeWeg.NL kijkt alvast vooruit met leuke uitstapjes voor deze vrije dagen.

Beleef Cirque du Soleil

Vindt u een voorstelling van Cirque du Soleil te duur, of kunt u er geen genoeg van krijgen? Kom dan tijdens de paasdagen naar Planetron Cinedome in Dwingeloo. Door het grote koepelvormige projectiescherm zit u middenin de adembenemende circusacts van deze groep originele acrobaten. 'Cirque du soleil, Journey of Man' belooft een mystieke reis met hoogstaande acrobatiek, meeslepende muziek en prachtige kleurrijke creaties op bijzondere locaties over de gehele wereld. De voorstelling wordt uitsluitend op 23 en 24 maart vertoond, om 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Reserveren is aanbevolen.

Overnachten in Dwingeloo?

Pasen op het paleis

Ga mee het dak op! Paleis Het Loo in Apeldoorn stelt op eerste en Tweede Paasdag het paleisdak open voor publiek. Op deze grote hoogte wacht een weids uitzicht over de mooi aangelegde paleistuin en het gebied van 6 hectara om het gebouw. Tijdens de paasdagen kunnen kinderen tot en met 10 jaar paaseieren zoeken op Paleis Het Loo. In elk gevonden ei zit een kleine verrassing. De vinder van een gouden paasei wint een kinderfeestje op Paleis het Loo. De paashaas ontvangt ze om 10.30 uur bij de entree. Hierna begint de zoektocht. Deelname is mogelijk met een toegangskaartje van het park. Momenteel is in het paleis de tentoonstelling "Fris en rein aan het hof, vorstelijk toiletgerei uit de negentiende eeuw" te zien.

Hotels in Apeldoorn.

Soap in de Zoo

Willen olifanten Timber en Bangka inderdaad paren en mag dat eigenlijk wel? Ontdek het antwoord op deze en vele andere nieuwtjes en geruchten in Diergaarde Blijdorp. Met Soap in de Zoo kunnen kinderen het roddelcircuit van het Rotterdamse dierenpark doorlopen. Aan de hand van een acht pagina tellende 'gossip' volgen ze een route. Hiermee leren ze ze over het gedrag van zeeleeuwen, stokstaartjes en gorilla's. De speurtocht krijgen ze van 15 maart tot en met 5 oktober 2008 gratis bij de ingang van het dierenpark.

Slapen dicht bij de dieren in Rotterdam?

Fietsen rond de Keukenhof

Kom helemaal in een voorjaarsstemming met een bezoek aan topatractie nummer 1: De Keukenhof. Het park in Lisse opent vlak voor de paasdagen haar deuren, wederom gevuld met vele gekleurde bloemen. Van 20 maart tot en met 18 mei is het mogelijk om een bezoek te combineren met vijf fietsroutes die voeren langs smalle wegen door de bollenstreek. Zo ziet u niet alleen in de Keukenhof maar ook daarbuiten de kleurrijke velden. De fietsroutes kunt u ook combineren met een bezoek aan Panorama Tulipland of aan het bloembollenmuseum De Zwarte Tulp.

Overnachten in de omgeving van de Keukenhof.

Het evangelie in een modern jasje

Geen Jezus met een kruis maar een tatoeage op een blote mannenrug. Dat is de hedendaagse interpretatie van een oud beeld uit het Paasevangelie. In Museum Catherijneconvent geven De Vrienden van Job de vastentijd een modern jasje. Hiermee roepen ze op tot bezinning in de Passietijd. Met de expositie Cold Turkey willen de kunstenaars essientiële thema's van het menselijke bestaand verbeelden op een actuele wijze. Tot en met 6 april gaat het om een totaalkunstwerk: niet alleen de kunstwerken maar ook kleur, geur en geluid dragen bij aan dit moment van inspiratie.

Hotels in Utrecht.

Volgende keer

Heeft u af en toe ook al last van de lentekriebels? Wij bij DagjeWeg.NL wel. Dus wel of geen mooi weer, in de volgende E-krant krijgt u van ons de leukste tips voor een dagje uit in de Lente. Rond 20 maart kunt u de nieuwsbrief verwachten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 maart 2008 - 6086