Dierenpark Amersfoort verwacht geboortegolf

Dierenpark Amersfoort |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Watoessie-kalfjes zijn niet de laatste

18 maart 2008 Amersfoort, Utrecht Dierenpark Amersfoort verwacht dat aan het begin van de lente veel jonge dieren worden geboren. Twee Watoessie-kalveren en een jong Siamang-aapje kwamen afgelopen twee dagen al ter wereld.

De drie jonge dieren zijn de eerste van een lange reeks die nog volgt, zegt Dierenpark Amersfoort. Ondanks dat het KNMI nog sneeuw verwacht komende paasdagen, ziet de dierentuin de nieuwe borelingen toch als ‘een positieve start van de lente’.

Watoessie

Afgelopen nacht en zondagnacht werd er een Watoessie-kalveren geboren. Het zullen niet de laatste zijn dit jaar. Het dierenpark verwacht komende tijd nog meer kalfjes. Het Watoessie–rund is een Afrikaans huiskoeienras.

Derde keer

Maandagochtend kwam een nog naamloze, jonge Siamang-gibbon, een bedreigde apensoort die bekend zijn om hun slingerende lange armen, ter wereld. Het is derde keer dat een Siamang in de Amersfoortse dierentuin werd geboren, de laatste keer was twee jaar geleden.

Weer

Wanneer de moeders met hun jongen naar buiten gaan hangt van de dieren zelf af. Alleen met mooi weer gaan ze graag naar buiten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-18 13:59:01 - 926