Frodo is los

Maleise mannetjesbeer zichtbaar voor publiek

Burgers' Zoo Nieuws door

archief oud artikel 19 maart 2008 Arnhem, Gelderland Bezoekers van Burgers' Zoo kunnen sinds woensdagochtend voor het eerst genieten van de Maleise mannetjesbeer Frodo. Hij wacht nog op twee vrouwtjesberen uit de dierentuin van Keulen.

Het is voor het eerst dat Frodo in Arnhem te zien is voor het publiek. Burgers' Zoo noemt het jonge mannetje, dat drie jaar en negen maanden geleden geboren werd in de dierentuin van Oost-Berlijn, 'Europa's hoop in bange dagen'. Dierentuinen kampen met een schrijnend tekort aan Maleise mannetjesberen.

Zaad

Een poging van Frodo om zaad te verwekken mislukte onlangs. Vanuit Duitsland verhuisde hij naar Safaripark Beekse Bergen, waar twee oudere vrouwtjes voor hem klaar stonden. De beren in Hilvarenbeek hadden echter geen trek in de avances van de Maleise mannetjesbeer. Frodo was volgens Burgers' Zoo niet opgewassen tegen de 'potige dames'. Daarom wordt in Arnhem opnieuw een poging ondernomen om de Maleise beer te laten voortplanten. Binnenkort komen om die reden vanuit een dierentuin in Keulen twee Maleise vrouwtjesberen naar Arnhem.

Oerwoud

Dinsdag arriveerde de beer in Burgers' Zoo. Woensdag kon het publiek Frodo voor het eerst bekijken en werd hij getrakteerd op fruit en zoetigheid. Frodo gaat in mei onderdeel uitmaken van Burgers' Rimba, een oerwoud dat de dierentuin opent ter gelegenheid van haar 95-jarig bestaan. In het Maleisische bos zullen ook tijgers, apen, herten, varanen, slangen en runderen te zien zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 maart 2008 - 818