1

Run je eigen Burgers' Zoo

Arnhemse dierentuin brengt bordspel op de markt

Burgers' Zoo Nieuws door

archief oud artikel 22 april 2008 Arnhem, Gelderland Altijd al je eigen dierentuin willen runnen? Burgers' Zoo brengt samen met spelfabrikant 999 Games een bordspel over de Arnhemse dierentuin op de markt. Vanaf woensdag is het spel verkrijgbaar.

Het spel, het eerste dat Burgers' Zoo ooit heeft uitgegeven, is gebaseerd op het Duitse bordspel Zooloretto, vorig jaar in Duitsland verkozen tot Spiel des Jahres. Omdat 999 Games een manier zocht om het spel in Nederland te verkopen, benaderde de fabrikant de Arnhemse dierentuin. Net als bij de oosterburen moet het spel ook in Nederland een succesnummer worden. Dat de dierentuin bovendien dit jaar haar 95-jarig bestaan viert, is een andere mooie aanleiding om het spel op de markt te brengen. Ook de in mei te openen Burgers’ Rimba, een nagebouwd Maleisisch tropisch regenwoud, komt in het bordspel voor.

Strafpunten

Volgens Bas Lukkenaar van Burgers Zoo is het op Zooloretto lijkende Burgers' Zoo spel een bijzonder spel. "Kinderen vanaf tien jaar en vooral ook volwassenen moeten een eigen dierentuin runnen. Haal je bijvoorbeeld dieren binnen die je niet kunt plaatsen omdat al je verblijven al gevuld zijn met dieren, dan krijg je strafpunten. Als je veel bezoek trekt, verdien je geld en kun je je dierentuin uitbreiden."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 april 2008 - 3464