1

Nieuwjaarskaart Anne Frank opgedoken

Nieuws door

archief oud artikel 23 april 2008 Naarden, Noord-Holland In het Nederlandse Naarden-Vesting is een ansichtkaart gevonden die Anne Frank op 31 december 1937 schreef aan haar vriendin Sanne Ledermann. Anne heeft de kaart geschreven toen ze 8 jaar oud was. Als afzender staat alleen de naam Anne Frank vermeld.

Tijdens een speurtocht naar materiaal over Anne Frank, is basisschool-directeur Paul van den Heuvel in de antiek- en curiosazaak van zijn ouders gestuit op de kaart. De nieuwjaarswens heeft Anne Frank gericht aan S. Ledermann. Boven de 'S' is nog 'Mej.' gekrabbeld. Op de kaart staat duidelijk 'Anne Frank' geschreven als afzender. De wens staat op de voorkant: 'Viel Glück im neuen Jahr'. De afbeelding omvat een kerstklok met klavertjes vier. Op 31 december 1937 logeerde Anne bij haar oma en heeft die dag waarschijnlijk meer kaarten verstuurd.

Origineel

De woordvoerster van de Anne Frank Stichting heeft bevestigd dat het om een originele kaart van Anne Frank gaat. Ze geeft aan dat de stichting verheugd is dat de kaart is ontdekt. Een scan van de kaart is vergeleken met een andere kaart. Anne Frank schreef op precies dezelfde dag naar een oud buurmeisje in Frankfurt, aldus beschreven op de website van het Anne Frank Huis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 april 2008 - 5061

Dit past bij 'Nieuwjaarskaart Anne Frank opgedoken'

1 reactie