1

André Rieu neemt replica kasteel mee

Kasteel keizerin Sissi vormt reusachtig decor tijdens wereldtournee

Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2007 Violist André Rieu gebruikt tijdens zijn nieuwe wereldtournee een replica op ware grootte van het Weense kasteel Schönbrunn. 'A romantic Vienna night' gaat op 14 en 15 december in Toronto in première.

Zes dagen hebben bouwers nodig om het reusachtige decor in elkaar te zetten. Het decor van 125 meter breed, 30 meter diep en 35 meter hoog. Een nepversie van het Weense kasteel Schönbrunn vormt komend weekend – en daarna - het decor voor de wereldpremière van Rieu's nieuwe wereldtournee 'A romantic Vienna night'.

IJsbanen

De Limburgse violist pakt flink uit met het decor. Het nepkasteel bevat onder meer twee ijsbanen en een balzaal van meer dan 300 m². Die zaal heeft bovendien echte gouden kroonluchters en een handgeschilderd plafond. De fonteinen bij het kasteel zijn eveneens op ware grootte nagebouwd. Bovendien komen er ook veertien Weense koetsen met 36 paarden op het decor te staan. Het decor reist straks mee naar Duitsland, Nederland, Frankrijk, België en Australië. Samen met onder meer het ballet van de Weense Staatsopera en tachtig debutanten van de Weense dansschool Elmayer speelt Rieu in die landen diverse walsen en opera- en musicalstukken.

Wens

André Rieu ziet met het gebruik van de nepversie van Schönbrunn een grote wens in vervulling gaan, meldt zijn management. In 2006 speelde Rieu al voor het echte Schönbrunn, het kasteel van keizerin Sissi en keizer Franz Joseph. "Het is feitelijk de plek waar onze muziek thuishoort. Maar niet iedereen kan ons in Wenen komen beluisteren. Uit die gedachte ontstond het plan om Wenen dan maar naar de wereld te brengen", aldus de violist.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 december 2007 - 5923

Dit past bij 'André Rieu neemt replica kasteel mee'