Weg met de kids

Naar de Vikingen, een eigen dijk bouwen of op Kikkerpad

Redactioneel door

archief oud artikel 2 mei 2008 Officieel is de meivakantie na maandag 5 mei voorbij, maar veel scholen in Nederland geven hun leerlingen nog een weekje extra vrij. En er is dit weekend en de komende week nog genoeg te doen voor de kids. Daarom brengt DagjeWeg.NL deze week een speciale kindereditie van de Weekendkrant!

De Vikingen komen!

EINDHOVEN - Rond het jaar 900 was het een veel gehoorde kreet, die garant stond voor geweld, ellende en plunderingen. Of de Vikingen echt zo gewelddadig waren, kunnen bezoekers zelf ondervinden in het Pinksterweekend van 11 tot en met 12 mei tijdens het evenement " Help! De Vikingen komen!" in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven. Tijdens dit evenement laten levende geschiedenisgroepen zien hoe de Vinkingen destijds leefden. Verras je moeder en neem haar gratis mee naar het openluchtmuseum op Moederdag!

Dijken bouwen op Doensdag

CRUQUIUS - Kom in de meivakantie op woensdag 7 mei naar Museum De Cruquius in Cruquius en bouw een dijk. Nederland is afhankelijk van dijken. Hoe maak je een stevige dijk? Welk materiaal heb je daarbij nodig? Ontdek het in deze kinderworkshop. Kun je deze keer niet? Geen nood: Museum De Cruquius en Stichting Meerwaarde organiseren een aantal woensdagen per jaar een kinderworkshop met iedere keer een speciaal thema, zoals stoom, bruggen, molens en dijken.

VET kindercabaret

NEDERLAND - Nellerike, Ramses en Sjamke laten je lachen om alles wat niet mag. Ze laten je lachen om je ouders én lachen om jezelf. Ze dansen nogal raar, zingen over poep, rocken met ijsberen, spelen irri-tantes, rare ouders en andere gekke typetjes. VET kindercabaret is net als het cabaret waar je ouders altijd zo om lachen, maar nu met sketches en liedjes die pas écht vet zijn!

Op kikkerpad

APELDOORN - Op Hemelvaartsdag is Apenheul gestart met de gezinsactiviteit 'Kikkerpad'. De Paddenwachters geven het startsein voor deze interactieve speurtocht. De deelnemers leren onder andere waarom de weg naar de paaiplaatsen voor padden gevaarlijker is dan voor kikkers en hoe vijvers in tuinen kikkervriendelijk gemaakt kunnen worden. De 'kikkerpad'-deelnemers bekijken waterfauna in loepglazen en kunnen zich verbazen over de bizarre opvoedingstrucjes van tropische kikkersoorten.

Kabouterfeestweekend

EXLOO - Maak je eigen Kaboutertolletje, rol een echte bijenwaskaars, kom wolvilten met alle kleuren van de regenboog, prepareer een zeediertje, woon de demonstratie papier scheppen bij, laat je hand omtoveren tot olifant of krokodil, of bekijk één van de prachtige originele Paulus de Boskabouter filmpjes en bekijk de ambachtelijk gemaakte produkten. Het kan allemaal op 3 en 4 mei tijdens het Kabouterweekend in Kabouterland!

Ontdek de natuur met het Wiedenvrouwtje

SINT-JANSKLOOSTER - Op woensdag 7 mei gaat het Wiedenvrouwtje van Vereniging Natuurmonumenten weer op pad. Het Wiedenvrouwtje gaat op zoek naar alles waar ze haar neus in kan stoppen. Ze gaat 'voelneuzen' en 'ruikneuzen'. En ook heeft ze al eventjes geneusd in de tuinen van de aardmannetjes, die blij zijn dat het Wiedenvrouwtje uit het jonge riet tevoorschijn is gekropen. Het vrouwtje is helemaal gek van kleur en gaat met de kinderen op zoek naar 'klodders kleur' en stukjes regenboog, die worden tentoongesteld in het hele speciale Wieden 'natuurtheater'.

Campina Boerderijdag

Op Tweede Pinksterdag houdt Campina voor de derde keer de Open Boerderijdag. Je kunt dan bij 55 boerderijen een kijkje nemen achter de schermen! Kijk op www.campina.nl.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-02 16:38:50 - 5202

Dit past bij 'Weg met de kids'